Savcıdan sosyal medya mesajı: Yazdıklarımın arkasındayım

Sosyal medyada paylaştığı mesajlar için uyarı cezası alan Menderes Arıcan söylediklerinin arkasında olduğunu vurguladı. Arıcan sert ve eleştirel mesajlarıyla tanınıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HSK 2. Dairesi, Malatya Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan sosyal medyada paylaştığı mesajlar sebebiyle 'uyarı' cezası aldı. Menderes Arıcan, ceza aldığını yine sosyal medya üzerinden duyurdu. Arıcan, “HSK 2. Daire Başkan ve üyelerine teşekkür” başlıklı bir açıklama yaptı. Cumhuriyet'in haberine göre bugüne kadar sosyal medya üzerinden yazdığı bazı yazılar ve hakkında yapılan şikâyet nedeniyle açılan soruşturmayla ilgili olarak verilen “uyarı cezası” niteliğindeki kararı bugün aldığını belirten Arıcan şunları yazdı, “Öncelikle belirtmeliyim ki, bu yazılarımdan dolayı şahsımı bir kez değil, bin kez daha uyarsanız; ben o yazılarımın altına bir kez değil, bin kez daha imzamı atıyorum. O yazılarım nedeniyle en ufak bir nedamet ve pişmanlık duymuş değilim. Yazdıklarımın ve fikirlerimin sonuna kadar da arkasındayım. Belki verilebilecek en hafif cezayı şahsıma uygun gördüğünüz için sizlere teşekkür etmemi bekliyor da olabilirsiniz. Evet, sizlere teşekkür ediyorum (!) Verdiğiniz cezanın hafif niteliğinden dolayı teşekkür ediyor değilim; tarihe şerh düştüğünüz ve kendimden sonraki nesile bırakabileceğim bu onur ve şeref belgesini bana bahşettiğiniz (!) için sizlere teşekkür ediyorum."

'BENİ SUSTURAMAZSINIZ'

Menderes Arıcan, Çanakkale'de görev yaptığı sırada kızı Betül Arıcan'ın  hakimlik sınavında 90 puan almasına rağmen mülakatta elenmesinin ardından yayınladığı, "Adaletiniz batsın" mesajıyla tanınmıştı. Menderes Arıcan bu mesajının ardından Malatya'ya tayin edilmişti. Arıcan, HSYK’nın geçici görevlendirme kararına şaşırmadığını belirterek, bunun nedenlerini de, “Çünkü, birilerinin oradaki varlık sebepleri bu zaten. Siyasi iradenin, veya siyasi iradenin HSYK'daki uzantısı olan Sayın Bakan'ın ve Müsteşarının canını kim sıkarsa, o kişiyle ilgili gerekeni yapmak. Bir nevi memurluk gibi bir şey işte. Ey bu tasarrufun sahibi etkili ve yetkililer, buradan, binlerce kişinin huzurunda size sesleniyorum; ‘bu işlem ve tasarruflarınızla beni susturamazsınız; hem vallahi, hem billahi susturamazsınız'” ifadelerini kullanmıştı.