Kamu Başdenetçisi Malkoç: Dilekçesi gelsin, inceleyeceğiz

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, açlık grevi yapan ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın başvuru yapmaları durumunda dosyalarını inceleyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça bütçe görüşmelerinde de gündem oldu. Kamu Denetçiliği Kurumu’nun bütçesi görüşülürken söz alan CHP ve HDP milletvekilleri, Kurum Başkanı Şeref Malkoç’a ölüm sınırına gelmiş 2 eğitimcinin durumuyla ilgili neden girişimde bulunmadığını sordu.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın KHK ile ihraç edildiğini, bunun bir yasama faaliyeti olması nedeniyle bakamayacaklarını söyledi. Malkoç’un sözlerine HDP Milletvekili Garo Paylan, “Mağdurları korumakla mükellefsiniz”, CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu ise “Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığınca çıkarılan bir Kararname nasıl yasama faaliyeti oluyor” yanıtı verdi.

AİLELER BAŞVURU YAPSIN İNCELEYELİM

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yla ilgili CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’in kuruma başvuru yaptığını anlatan Malkoç, ancak kuruma ilgililerin başvuru yapmak zorunda olduğunu belirterek Cihaner’e “Bu arkadaşların avukatları var, bize müracaat etsin, bunu inceleyelim veya annesi, babası gelsin” dediklerini aktardı. Malkoç, “ne annesini ikna edebildi bize müracaat için ne de avukatlarını. İlhan Bey’den sorarsınız” dedi.

İstenen koşulları taşıyan başvuru yapılmadığı halde Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve OHAL Komisyonu ile görüştüklerini anlatan Malkoç’a CHP’li Erdoğdu, “Yarın Nuriye ve Semih’in annesi veya avukatı dilekçe verirse inceleyecek misiniz?” diye sordu. Malkoç, “Dilekçe gelsin, inceleyeceğiz” yanıtı verdi. (DUVAR)