Kadın darp eden polis için tahliye kararı

Antalya'da yerde yatan bir kadının darp eden bir polis tutuklanmasına itiraz edildi. İtirazı kabul eden polis memurunun tahliyesine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Alanya ilçesinde bir kadını darp ettiği için tutuklanan polis memuru İ.K., bir üst mahkemeye yapılan itirazın ardından tahliye edildi.

Alanya'da, Kırgısiztanlı Ronakhan Arıpova'nın, 3 Ekim günü darp edilmesiyle ilgili soruşturma açılmış ve açığa alınan polis memurlarından İ.K. tutuklanmış, İ.U. ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı. İki polis memuru hakkında 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İ.K.'nin avukatının üst mahkeme olan Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itiraz kabul edildi.

Tahliyeye ilişkin mahkeme kararında, "Sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, verilmesi muhtemel ceza miktarı ile tutukluluk süresinin orantılı olması gerektiği yönündeki ilke, tutuklulukta geçirdiği süre ve mevcut delil durumu birlikte değerlendirildiği sanığın tutukluluk halinin devamı kararının CMK'nın 100 ve devamı maddelerine uygun olmadığı görüldüğünden, itirazın kabulüne ve sanığın tahliyesine hükmedildi" denildi. (ANTALYA/DHA)

Yerde yatan kadını tekmeleyen polis tutuklandıYerde yatan kadını tekmeleyen polis tutuklandı