IŞİD bombaları fırında getirmiş

Bayrampaşa'da bir AVM'nin otoparkına bomba yüklü otomobil ve motosiklet bırakarak katliam yapmaya hazırlanan IŞİD'lilerin bombaları fırının içinde getirdiği ortaya çıktı. Bomba dolu 4 fırının bırakıldığı AVM'nin emanet bölümünde ise X-ray yok...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bayrampaşa’da geçen cumartesi günü bir AVM’nin otoparkına bombalı araç ve motosiklet bırakarak uzaklaşmaya çalışırken yakalandıkları belirtilen 4 IŞİD üyesine yönelik operasyonun detayları ortaya çıktı. IŞİD'lilerin bomba düzeneklerini mini fırınların içine sakladıkları ve AVM’nin emanet bölümüne bıraktıkları tespit edildi.

Bu bölümde X-ray cihazı bulunmadığı belirtilirken, dört adet mini fırının üzerinde de çeşitli adreslerin yazıldığı ortaya çıktı. Ağırlıkları 3 ve 4 kg olan bomba düzeneklerinin çivi ve demir parçalarıyla güçlendirildikleri, ateşleme sistemlerinin hazır olduğu ve uzaktan kumanda ile patlatılabilecek şekilde ayarlandığı belirlendi.

EVİ YAKTILAR

Vatan'da yer alan habere göre, şüphelilerin 27 Ekim’de önce yangın çıkarıp sonra patlatmaya çalıştığı Esenyurt’taki evde yapılan aramada, 4 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat, demir bilye ve bomba yapımında kullanılan düzenek bulunduğu öne sürüldü. Aynı şekilde yakılıp patlatılmaya çalışılan Arnavutköy’deki hücre evinde ise 25 mutfak tüpü, 2 bidon kimyasal madde, 2 bidon benzin, yüklü miktarda amonyum nitrat ve demir bilye ile bomba yapımında kullanılan düzenek çıktığı ifade edildi.

CANLI BOMBA YELEKLERİ

Alışveriş merkezinin otoparkına bırakılan bombalı araç ve motosiklette ise amonyum nitrat ve bilyeyle güçlendirilmiş bomba düzeneğinin yanı sıra 4 sırt çantalı canlı bomba yeleği, 2 silah ve çok sayıda mermi bulundu.

Şüphelilerin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında bombalı saldırı gerçekleştirip daha sonra farklı noktalarda canlı bomba saldırısı yapmayı hedeflediği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Emniyetteki ifade işlemleri henüz başlamayan 4 şüphelinin ifadelerinin ilerleyen günlerde uzman ekiplerce alınacağı belirtildi.