Gülmen'in babası Şaban Gülmen: Tehdit edildik

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın aileleri çocuklarının durumuyla ilgili açıklama yaptı. Nuriye Gülmen'in babası Şaban Gülmen kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini söyleyerek emniyet güçlerinin 'evleriniz yakılır, taşlanır' dediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Açlık grevinde 235 günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın aileleri çocuklarının son durumuyla ilgili açıklama yaptı. SES Ankara Şubesi'nde yapılan açıklamaya CHP Milletvekili Mustafa Balbay'da katıldı.

Numune Hastanesinde tutuklu bulunan Nuriye Gülmen'in babası Şaban Gülmen Kütahya'daki Emniyet güçlerinin kendisini ve akrabalarını tehdit ettiğini söyledi. Emniyet yetkililerinin açlık grevini sonlandırmak için kendisini kullanmaya çalıştığını söyleyen Şaban Gülmen," Evime gelerek çocuğumun açlık grevini sonlandırması için beni ve ailemi öne sürdüler. Emniyet güçleri yakınlarıma kardeşlerime mantık dışı, insanlık dışı söylemlerde bulundu.Tehdit edildik. Evlerin yakılacağını ve taşlanacağını söylediler" dedi.

'BİZ DEVLET DÜŞMANI OLMAK İSTEMİYORUZ'

Numune Hastanesindeki kızı Nuriye Gülmen'i beş dakikadan fazla göremediğini, şartlarının çok ağır olduğunu söyleyen Şaban Gülmen desteğiyle kızının moralinin yükseldiğini aktardı. Kızı Nuriye Gülmen'in eylemiyle ilgili ilk kez konuşan Şaban Gülmen şunları söyledi:

"Biz devlet düşmanı olmak istemiyoruz. Siyasetin uygulamaları bizi devlet düşmanı yaptırmasın. Zorla devlet düşmanı olmamız için ellerinden gelen tüm gayreti göstermektedirler. Aileler olarak barışın sağlanması adına çocuklarımızın görevine iade edilmesini istiyoruz. Yönetenler barışı sağlamak birleştirici olmak zorundalar. Biz devlet düşmanı olmak istemiyoruz. Çocuklarımızın işini geri vermeleri bizim de yaşam tarzımızın normale dönmesini sağlayacak."

'ÇOCUKLARIMIZ ORGANLARINDAN YEMEYE BAŞLADI'

Açlık grevi eylemini sürdüren ve tahliye edilen Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça OHAL Komisyonunun karar vermemesine tepki gösterdi. " Çocuklarımız organlarını yiyor öldükten sonra mı komisyon kuracaklar" diyen Özakça şöyle devam etti: "Çocuklarımız organlarından yemeye başladı. Yetkililere sesleniyorum. Bizim çocuklarımız hiçbir suçları yokken işlerinden atıldılar. Çocuklarımızın hayatı daha fazla riske girmeden işine geri dönüp eylemin bitmesini istiyorum. Dayanacak gücümüz kalmadı artık."

'BİZE DÜŞEN MÜCADELELERİNE OMUZ VERMEK'

İki eğitimcinin ailelerinin yaptığı açıklamaya destek veren CHP Milletvekili Mustafa Balbay Gülmen ve Özakça'nın hak arama mücadelesi içerisinde sembol isimler haline geldiklerini hatırlatarak, "Bize düşen onların bu mücadelesine omuz vermek" dedi. İnsanların hak aramak için bedenlerini ortaya koymaya başladığını bunun nedeninin de hukuk arama yollarının kapalı olmasından kaynaklandığını söyleyen Balbay şöyle konuştu; "Buradan AİHM'e çağrı yapıyorum topu taça atmasınlar. Türkiye'de iç hukuk yolu varmış gibi gösterip karar almasınlar. Tutukluluk bir cezaya dönüşmüştür. Hapis içinde hapis. Artık Türkiye'de müebbet hapsin yanında müebbet işsizlik de ortaya çıkmıştır."