Ortaköy'de 'Şehitler Anıtı' açıldı

CHP'li Beşiktaş Belediyesinin Ortaköy'de yaptırdığı 'Demokrasi Cumhuriyet ve Şehitler Anıtı' bugün törenle açıldı. Anıtın açılışını Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beşiktaş Belediyesinin Ortaköy'de yaptırdığı 'Demokrasi Cumhuriyet ve Şehitler Anıtı' açıldı. Anıtın kitabelerinde Kurtuluş Savaşı, Kore ve Kıbrıs savaşları ile 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin adları yazıldı. 249 elden oluşan anıtın üzerinde ay ve yıldız ortasında da Türkiye haritası bulunuyor. Haritanın üzerinde de Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet kabartmaları yer alıyor.

Anıtın bugün yapılan açılış töreninde konuşan CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, şunları söyledi: "Dışarıdan ve içeriden gelecek her türlü tehdide karşı birazcık milli şuuru olan herkes tavrını net olarak ortaya koymalıdır. Türkiye dahili ve harici düşmanlarla mücadele ediyor. Birliktelik için el üstüne el koymaya ihtiyacımız var. Bizi 15 Temmuz'a taşıyan süreç ve o süreci inşa edenler, 15 Temmuz'u da istismar ediyorlar. Biz bu istismar eden anlayışa karşın onları da kucaklayan ama birleştirici bir mesaj vermeye çalıştık"

BASKI YAPILDIĞI İDDİALARINA YALANLAMA

Anıtın açılmaması için partisinden baskı gördüğü iddialarını yalanlayan Hazinedar, "Tam aksine. O nifak tohumlarını ekmeye çalışanlar aslında değerlerimize saldırıyorlar" dedi.

Bütün değerlere saygı duymalarından birilerinin rahatsız olduğunu öne süren Hazinedar, "Sayın Cumhurbaşkanı karşıda 15 Temmuz anıtını açarken, hemen birkaç saat öncesinde biz temel attık. 15 Temmuz'da aslında gerçekleşen şey, Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır. 15 Temmuz Cumhuriyet'in temelini kökleştirmiştir. Bizim Batuhan Ergin'imiz, Şenol Salman'ımız ve diğer şehitlerimizin her birinin kanı, Cumhuriyet ve Demokrasinin kökleşmesini sağlamaktadır." (İSTANBUL/DHA)