Toplatılan köpekler Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Eyüp'te köpeklerinin iğnelerle vurularak toplandığı iddialarını Meclis'e taşıdı: Toplanan köpeklerin akıbeti ne olmuştur

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’un Eyüp Sultan ilçesinde sokak köpeklerinin oklu iğnelerle vurularak toplandığı ve bazı köpeklerin yaşamını yitirdiği iddiaları Meclis gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, basında çıkan haberler ve hayvan hakları savunucularının şikayetleri üzerine İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Köpeklerin veteriner hekim kontrolü olmadan toplandığı ve toplama sırasında bazı köpeklerin yaşamını kaybettiği, köpeklere kötü muamele yapıldığı iddialarını anımsatan Doğan, “Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, Eyüp Sultan Belediyesi’nin sokakta yaşayan köpekleri kısırlaştırmadığı ve uzun süreden beri hayvanlara yönelik kötü muamele yaptığı yönünde tarafımıza bilgilendirme yapmıştır” dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI MI?

Doğan, köpeklerin, her türlü hayvan haklarına uygun bir şekilde barınaklarda tutulmasının belediyelerin sorumluluğu altında olduğunu anımsatan Doğan, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

Eyüp Sultan Belediyesi’nin basına yansıyan uygulamaları sonucu yaşamını yitiren ve kötü muameleye maruz kalan köpek var mıdır? Bir inceleme başlatılmış mıdır?

Hangi gerekçelerle köpekler belediye tarafından toplanmaktadır ve toplanan köpeklerin akıbeti ne olmuştur?

Eyüp Sultan Belediyesi’nin sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için yeterli veterineri ve personeli var mıdır?

HAYVANLARA KARŞI SUÇLAR TCK’YE ALINSIN

Doğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada da “Ülkemizde mevcut yasalara göre hayvanlara karşı suçlar “mala zarar verme” veya "kabahat" olarak değerlendirildiği için hiçbir caydırıcılığının olmadığı ortada.

Bir an önce bu konuda düzenleme yapılmasını, hayvanlara karşı işlenen suçların Türk Ceza Kanunu’na alınmasını, konuyla ilgili partimizin verdiği kanun tekliflerinin dikkate alınmasını diliyorum. Bu uygulamasından dolayı da Eyüp Sultan Belediyesi’ni kınıyorum” dedi.