TUSKON sanığı: Hakeme, maça kızdım Digitürk'ü iptal ettim

TUSKON davasında yargılanan Oğuz Kaan Gündüz'e, Samanyolu Yayın Grubu'nu platformdan çıkarmasından 2 gün sonra Digitürk aboneliğini neden iptal ettiği soruldu. Gündüz, "Hakeme, maça kızıyordum aboneliğimi iptal ediyordum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fetullah Gülen ve firari sanık TUSKON Başkanı Rızanur Meral ile Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da yargılandığı TUSKON davasının dördüncü günü tamamlandı.  Savcı, Digitürk'ün Samanyolu Yayın Grubu'nu platformdan çıkarmasının hemen ardından aboneliğini iptal eden tutuklu sanık Oğuz Kaan Gündüz'e, "Fanatik Beşiktaşlı olduğunu söylüyorsun, Beşiktaş'ın şampiyon olduğu sene Digitürk aboneliğini iptal ediyorsun" diye sordu. Gündüz'se "Hakeme, maça kızıyordum aboneliğimi iptal ediyordum" şeklinde yanıt verdi.

İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen davanın duruşması Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin bulunan duruşma salonunda görüldü. 86 sanıklı davanın bugünkü duruşmasına 21'i tutuklu 25 sanık katıldı. Davanın sabah yapılan oturumunda tutuklu işadamı Cahit Durmaz ile tutuklu sanık Salih Zeki Azak'ın, öğleden sonraki oturumda ise tutuklu sanık Selahattin Altuntaş'ın sorgusu ile yapıldı.

'BAŞKAN YARDIMCISI OLDUĞUMU POLİSTE ÖĞRENDİM'

İş potansiyelini genişletmek için TUSKON'a üye olduğunu belirten Altuntaş, "İsmin rızam dışında dolgu malzemesi olarak kullanılmıştır" dedi. Bank Asya'da hesap açtığı 2008 yılında Fetullah Gülen cemaatinin "terör örgütü" olarak anılmadığını söyleyen Altuntaş, herhangi bir çağrı üzerine bu bankaya para yatırmadığını savundu.

Sorgusu yapılan tutuklu işadamı Oğuz Kaan Gündüz, TUSKON bünyesindeki Atılım İşadamları Derneği'ne ticari amaçla üye olduğunu belirterek, "Bu derneğin yönetim kurul başkan yardımcılığına seçildiğimi poliste öğrendim. Darbe girişiminden 3 hafta önce derneğe gittiğimde soyadını bilmediğim Mustafa isimli biri bana bir kağıt imzalattı. Bunun yönetim kurulu üyeliği olduğunu o zaman anladım. Güvendiğim için bakmadan imzalamıştım. Bu görevlendirme bilgim ve iradem dışında yapıldı" iddiasında bulundu.

Gündüz, Samanyolu Yayın Grubu'nun Digitürk'ten çıkarıldıktan iki gün sonra aboneliğini iptal etmesi ile ilgili olarak, "Ben fanatik Beşiktaşlıyım. Futboldaki gelişmelere paralel olarak Digitürk'e abone olup iptal ettiriyordum. Digitürk iptalim, Samanyolu Yayın Grubu ile ilgili değildir, tamamen futbolla ilgilidir" diye konuştu.

Duruşma savcısı, Oğuz Kaan Gündüz'e, "Fanatik Beşiktaşlı olduğunu söylüyorsun. Beşiktaş'ın şampiyon olduğu sene Digitürk aboneliğini iptal ediyorsun. İki gün önce Samanyolu'nun Digitürk'ten çıkarılmasıyla alakası yok yani" diye sordu. Bunun üzerine Gündüz, "Hakeme, maça kızıyordum aboneliğimi iptal ediyordum" dedi.

Duruşmada savunmasını yapan Rüstem Karaoğlan, suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini istedi. Duruşma yarına ertelendi.

1 YILDAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETE KADAR DEĞİŞEN CEZALAR İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TUSKON'a yönelik yapılan FETÖ soruşturması sonucu hazırlanan iddianamede, Fetullah Gülen, darbe girişiminin ardından bulunamayan TUSKON Başkanı Başkanı Rızanur Meral, TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "Özel belgede sahtecilik" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis 25 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İstifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, Mehmet Fatih Baltacı, Mustafa Şevki Kavurmacı, Ahmet Tuzlu, Cahit Durmaz ile Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 83 işadamı hakkında ise "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Şüphelilerden Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari hakkında ayrıca "Özel belgede sahtecilik" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor. (İSTANBUL/DHA)