İYİ Parti’den sembol tartışmalarına yanıt: Sembolümüz güneştir, güneşimiz sekiz köşeli yıldızdır

İYİ Parti, güneş logosunun sosyal medyada ve bazı gazetelerde 'maklube'ye benzetilmesinin ardından neden güneş logosu seçildiğini anlatan bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meral Akşener’in genel başkanlığını yaptığı İYİ Parti’nin sembolüyle ilgili tartışmalar üzerine partiden açıklama geldi. “Sembolümüz güneştir” başlıklı açıklamada şöyle denildi:

“Sembolümüz güneştir. Adaletten ve milletimize hizmetten sapmayacağımızın imzasıdır, milletimize verdiğimiz yemindir. Sembolümüz güneştir. Orta Asya’dan yola çıkan Türk boyları devletlerinin ebediyeti için Güneş sembolünü kullanmıştır, devletleri sonsuz ve mutlu olsun diye. Türkiye Cumhuriyeti sonsuzdur ve hak ettiği mutluluğa ulaşması boynumuzun borcudur.”

Sembolümüz güneştir. Güneşimiz sekiz köşeli yıldızdır. Bu toprakları bize vatan kılan Selçuklu’nun izinde, Güneş'in ülkesinde büyük milletimizin hak ettiği İYİ Türkiye’yi yeniden inşa etmektir ülkümüz. O yıldız ki güneş gibi doğmuştur bu topraklara. O yıldız ki Anadolu’da kadınımızın çilesi, sevgisi, hasreti, umudu olmuş, nakış gibi ilmek ilmek sekiz köşeli yıldızı dokumuştur el emeği göz nuru kilimlere. O yıldız ki yedi düvele nam salmış, üç kıtada zaferden zafere koşmuş Osmanlı İmparatorluğu'nda sikkelere, tuğralara basılmıştır. Ecdadımız gibi şanlı bir tarih yazmak için yola çıktık. Sekiz köşeli yıldızımız yüreğimize işlendi, ilhamımız oldu.”

Açıklama, "Bugün güneşin ülkesinde, karanlığı ikiye parçalayan güneşi yine bu topraklarda doğurma günüdür" denildi.

HALAÇOĞLU’NDAN TEPKİ

İYİ Parti kurucularından Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İYİ PARTİ ve amblemi için bir sürü ipe sapa gelmez yakıştırmalar yapılıyor. Kendi kültüründen haberi olmayanlara. Peki buna ne diyeceksiniz?” diyerek bir fotoğraf paylaştı.

Yeni partinin ismi İYİ, 'Kayı tamgası' olarak yorumlanmış, tarihi bir simgenin bir siyasi partinin sembolü olmayacağı eleştirileri yapılmıştı.

.