HDP Milletvekili Yiğitalp Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bütçesini sordu

HDP Diyarbakır milletvekili Sibel Yiğitalp Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilgili soru önergesi verdi. Yiğitalp, belediyenin bütçesiyle ilgili sorular sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Diyarbakır milletvekili Sibel Yiğitalp, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bütçesi ve harcamalarıyla ilgili soru önergesi verdi. İçişleriş Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verilen önergede, belediyenin kayyımdan önce ve sonraki bütçesi soruldu.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin harcamalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Yiğitalp, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından Anayasanın 98’inci, İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Meclis’e soru önergesi sundu.

Önergede, 1 Kasım 2016 tarihinde Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atandığını belirterek, şu sorular yöneltildi:

  1. Kayyum atandığı tarihte (1 Kasım 2016) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kasasında bulunan bütçesi ne kadardı?
  2. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bugünkü bütçesi ne kadardır?
  3. Kayyum atandığı tarihten itibaren belediye bütçesinden ne kadar harcama yapılmıştır? Bu harcamaların kalemlerine ve bütçe miktarına göre dağılımı nasıldır?
  4. Kayyum atandığı tarihten itibaren belediyede herhangi bir yolsuzluk tespit edilmiş midir? Edilmiş ise konu ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?