Uyuşturucu bağımlılarını umreye gönderiyorlar

Uyuşturucu madde bağımlısı gençler umreye gönderiliyor. 10 genci tedavi etmek için umreye gönderdiklerini söyleyen Gül Madde Bağımlıları Derneği Başkanı Yakup Öztürk "Göndermek istediğimiz 35 gencimiz daha var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gül Madde Bağımlıları Derneği, uyuşturucu madde bağımlısı gençleri umreye gönderiyor. Dernek Başkanı Yakup Öztürk, gençlerin uyuşturucu madde bağımlılığından kurtulmaları için manevi desteğin çok önemli olduğunu iddia etti.

'10 GENCİ GÖNDERDİK'

Bu yüzden gençleri umreye göndermeyi hedeflediklerini belirten Öztürk, ''Bu projemizi iki yıl önce Valiliğimize ilettik. Olumlu karşılandı ve proje kapsamında madde bağımlılığından kurtulmak için mücadele eden 10 gencimizi aileleri ile birlikte, valiliğin desteğiyle manevi destek olmak için umreye gönderdik’’ dedi.

'KABE'Yİ GÖRDÜLER RAHATLADILAR'

Umre ziyaretinden olumlu sonuçlar aldıklarını savunan Öztürk, "Gençlerimiz buradan giderken çok heyecanlılardı ve madde bağımlılığında kurtulmak için can atıyorlardı. Tabi her şey niyete bağlı. Umreden gelen madde bağımlısı gençler, oradayken uyuşturucu krizine girdiklerini  ama Kabe’yi gördükleri ve oranın manevi atmosferinin de etkisiyle psikolojik olarak rahatladıklarını anlattı.

'35 GENCİMİZ DE GİTMEK İSTİYOR'

Bağımlılıktan kurtulmak için tedavi gören 18-25 arasındaki 35 genci daha umreye göndermek istediklerini belirten Öztürk, “Şimdi umreye göndermek istediğimiz 35 gencimiz daha var. Ama maddi yönden desteğe ihtiyacımız var. Gençlerimizin umreye gitmesi ve konaklaması için 150-200 bin liraya ihtiyacımız var. O nedenle de bu projenin gerçekleşmesi için sponsor arıyoruz’’ dedi. (DHA)