Mithat Sancar ve Filiz Kerestecioğlu, Semih Özakça’yı ziyaret etti

HDP milletvekilleri Mithat Sancar ve Filiz Kerestecioğlu, açlık grevindeki öğretmen Semih Özakça’yı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Açlık grevi eylemini 231 gündür sürdüren öğretmen Semih Özakça'ya tahliye edilmesinin ardından destek ziyaretleri sürüyor. Sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşen ve enfeksiyon riski taşıyan Özakça’yı HDP milletvekilleri Mithat Sancar ve Filiz Kerestecioğlu evinde ziyaret etti.

Özakça ile birlikte 231 gündür eylemini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen halen hastanede tutuluyor. İki eğitimcinin tutuklanmasıyla açlık grevine başlayan Esra Özakça ise 150 günü aşkın süredir eylemini sürdürüyor.

'NURİYE VE SEMİH'İN BAŞVURULARI OHAL KOMİSYONU ÖNÜNDEKİ FIRSATTIR'

HDP Milletvekilleri Mithat Sancar ve Filiz Kerestecioğlu Semih Özakça'yı ziyaretin ardından açlık grevindeki eylemcilere ilişkin açıklama yaptı. İki eğitimcinin durumlarının kritik ve acil olduğu hatırlatılan açıklamada, "Geçen her günün ne kadar hayati sonuçlar doğurabileceğini görmek için hekim ya da uzman olmaya gerek yoktur" denildi.

İki eğitimcinin işlerinin geri iade edilmesi için hükümete çağrı yapan milletvekillerinin açıklamasının devamı şu şekilde:

"Bu güzel gülüşlü emekçileri daha fazla yıpratmadan işlerine iade etmeniz gerekmektedir. Aksi durumun hem siyasi hem insani vebali çok ağırdır. OHAL Komisyonu objektif olduğunu göstermek istiyorsa, bu konudaki ağır ve yaygın şüpheleri bir nebze dağıtmak istiyorsa, Nuriye ve Semih’in başvuruları önünde bir fırsat olarak durmaktadır. Komisyon, bugüne kadarki tüm spekülasyonları, algı yönetme çabalarını, karalama kampanyalarını, hukuksuzlukları bir kenara iterek, hukuka uygun bir karar vermelidir."

(DUVAR)