Eyüp'te 100'den fazla köpeğin toplanması tepki çekti

Eyüp Belediyesi'nin Göktürk'te 100'den fazla köpeği toplaması mahallede yaşayanlar ve sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Küpesi olan köpeklerin toplanmasının yasaya aykırı olduğu ve iğnelerin sadece veterinerler tarafından yapılması gerektiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eyüp'ün Göktürk mahallesinde, 100'den fazla köpek, uyuşturucu iğneyle vurularak toplandı. Köpeklerin toplanmasına Göktürk'te yaşayanlar ve sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Ajanimo'nun haberine göre, Eyüp Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı 5 ekip Göktürk'teki küpeli köpekleri tutanak tutmadan topladı. Görüntülerde sadece 1 ekipte veteriner hekim bulunmasına rağmen, tüm ekiplerin küpeli köpekleri uyuşturucu iğne ile vurarak topladığı görüldü. Küpeli bir köpeklerin toplatılmasının yasaya aykırı olduğunu, uyuşturucu iğnelerin sadece veteriner hekim tarafından yapılaması gerektiğini belirttiler.

Hayvan aktivistleri, 3 araç içindeki köpeklerin kliniğe götürülmediğini ve Eyüp Belediyesi'nin Ekim ayının başından beri yasa dışı toplama yaptığını iddia ediyor.