Snowden'dan tutuklu hak savunucularına destek

NSA eski çalışanı siyasi mülteci Edward Snowden, Af Örgütü’nün Twitter sayfasından Büyükada’da tutuklanan insan hakları aktivistlerine destek mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu’na (NSA) ait bilgileri sızdırmasının ardından siyasi sığınmacı olarak Rusya’ya yerleşen Edward Snowden, aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser'in de bulunduğu, Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları aktivistlerine dayanışma mesajı yayımladı.

‘YALNIZ OLMANIN ANLAMINI BİLİYORUM’

Snowden, Af Örgütü’nün Twitter sayfasında yayınlanan mesajında "Af Örgütü, bana destek çıkmanın zor olduğu bir zamanda bana destek oldu. Şimdi biz de onlara destek olmalıyız. Uluslararası Af Örgütü Türkiye'nin direktörü ve yönetim kurulu başkanı insan haklarını savundukları için hapishanedeler. Yalnız olduğunuzda ve en ihtiyaç duyduğunuzda dış dünyadan destek görmenin ne anlama geldiğini biliyorum. Bana katılın ve beraber Türkiye'deki insan hakları savunucularına destek verelim" ifadelerini kullandı.

İLK DURUŞMA YARIN 

Büyükada'da gözaltına alınan 11 insan hakları aktivistinden 8'i tutuklanmıştı. 11 insan hakları aktivistinin ilk duruşması bu Çarşamba 25 Ekim'de görülecek. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser, Yurttaşlık Derneği üyeleri Özlem Dalkıran ve Nalan Erkem, Kadın Koalisyonu üyesi İlknur Üstün, insan hakları aktivistleri Ali Gharavi ve Peter Steudtner, İnsan Hakları Gündemi Derneği üyeleri Günal Kurşun ve Veli Acu, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği’nden Nejat Taştan ile HAK İnisiyatifi’nden Şeyhmus Özbekli, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkacak.