ODTÜ Mezunları Derneği'ne ODTÜ'den 'ODTÜ eylemine katılmayın' uyarısı!

ODTÜ'de yapılan yol projesini protesto eden öğrencilere destek veren ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi H. Can Doğan okul yönetimi tarafından uyarıldı: Tekrarlanmaması için gerekli hassasiyeti gösterin...

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

ANKARA - ODTÜ’de yolu protesto edenlerin arasında bulunan ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi H. Can Doğan ODTÜ Rektörlüğü tarafından uyarıldı. Doğan’a Genel Sekreterlik aracılığıyla bir yazı gönderen Rektörlük, “eyleme katılımının tekrarlanmaması”nı istedi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Genel Sekreterliği adına Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Türker Özkan, Doğan’a yasal dayanağı anlaşılmayan bir yazı göndererek, "ODTÜ’den geçecek yolları protesto etmek amacıyla yapılan eyleme katıldığı" gerekçesiyle uyardı. Özkan, 'bunun bir daha tekrarlanmamasını' istedi.

'HASSASİYET GÖSTERİN TEKRARLAMAYIN'

Türker Özkan, 11.10.2017 tarihinde gönderdiği yazıda, “yolu protesto etmek amacıyla toplanan ve pankart açan grup içerisinde ODTÜ Mezunlar Derneği Yönetim kurulu üyesi olarak yer aldığınız tespit edilmiştir” dedi. Uyarının devamında ise, “Yukarıda belirtilen ve benzeri durumların Üniversitemiz Kampüs alanı içerisinde tekrarlanmaması için gerekli hassasiyeti göstermenizi önemle rica ederim” diye yazdı.

.

İmla ve ifade konusunda yanlışlar içeren yazıda, yönetim kurulu üyesinin tam adı Hüseyin Can Doğan olmasına rağmen kendisine 'Can Doğan' olarak hitap eden Genel Sekreter Vekili Özkan, yazıyı da yanlış adrese gönderdi. Bildirim ODTÜ Mezunları Derneği ya da Doğan’ın adresi yerine iadeli taahhütlü olarak başka bir ODTÜ mezunu dernek üyesinin ev adresine gönderildi.

Diğer yandan “resmi” olup olmadığı bilinmeyen yazıda 'ODTÜ Mezunları Derneği' yerine 'ODTÜ Mezunlar Derneği' ifadesi kullanıldı.

'BEN ODTÜ'DEYKEN EN AZINDAN ADRES DOĞRU YAZILIRDI'

Hüseyin Can Doğan

ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu üyesi H. Can Doğan, kendi adına yazılıp başkasına gönderilen yazının 'komedi' olduğunu söyledi. Gerekli hukuksal girişimlerde bulunacağını kaydeden Doğan, "kendi öğrenciliği döneminde ODTÜ Rektörlüğü'nün daha iyi çalıştığını, en azından isimleri ve adresleri doğru yazdıklarını" belirterek, “Hiç mi akıllarına gelmemiş derneğe göndermek, bu yetkiyi nasıl kendilerinde görmüşler?” diye sordu. Doğan, üniversite yönetiminin böyle bir bildirimde bulunma haklı olmadığını belirterek, kendisine gönderilen yazıyı 'üstü kapalı tehdit' olarak değerlendirdiğini belirtti.