Artvin müftüsünden CHP'ye aşure eleştirisi

Artvin'de stant açan CHP'li kadınlar aşure dağıttı ve müftülere nikah yetkisi veren yasanın geri çekilmesi için imza topladı. Standı ziyaret eden Artvin Müftüsü Kemal Uçkun, kampanyanın içeriğini öğrenince elindeki aşureyi yemeden bıraktı. Uçkun, aşure dağıtımı ve kampanyanın aynı anda yapılmasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artvin'de, CHP Kadın Kolları stant açarak müftülere nikah yetkisi veren yasa değişikliğine karşı imza kampanyası başlattı ve aşure dağıttı. Standı ziyaret eden Artvin Müftüsü Kemal Uçkun, imza kampanyasının içeriğini öğrenince, eline aldığı aşureyi yemeden bıraktı. Uçkun, imza kampanyası ve aşure dağıtımının aynı anda yapılmaması gerektiğini söyledi.

Atapark Meydanı'nda stant açan CHP Artvin Kadın Kolları üyeleri, aşure dağıttı ve müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren düzenlemenin geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

Standı ziyaret eden Artvin İl Müftüsü Kemal Uçkun, aşure tabağını eline aldıktan sonra imza kampanyasının içeriğini öğrendi. Uçkun, bunun üzerine aşureyi yemeden yerine bıraktı. Uçkun, CHP'li kadınlara aşure etkinliğiyle imza kampanyasının aynı anda yapılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Kadınlar ile müftü arasında tartışma yaşanırken, Uçkun, daha sonra stanttan ayrıldı. (ARTVİN/DHA)