Ömer Faruk Kavurmacı'nın yargılandığı TUSKON davası başladı

TUSKON'da yönelik FETÖ davası bugün başladı. İlk duruşmaya 31 tutuklu ve 50 tutuksuz sanık katıldı. Sanıklar arasında eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı da bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) yönelik FETÖ davası bugün başladı. Duruşmaya, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nda aralarında bulunduğu 31 tutuklu ve 50 tutuksuz sanık katıldı. İddianamenin okunmasının ardından sanıkların sorgusuna geçildi. "Terör örgütü üyeliği" suçlamasını reddeden tutuklu sanık Ramazan Alpay, "TUSKON'da SSK'lı olarak çalışan biriyim. 2016 yılının Şubat ayında maaşlar ödenmemeye başlayınca istifa ettim" ifadelerini kullandı.

İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen davanın duruşması Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'de salonunda yapıldı. Duruşmaya tutuklu 31 sanığın tamamı ve 50 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.

'TUSKON'DA SSK'LI ÇALIŞAN BİRİYİM'

Duruşma sanıkların kimlik tespiti ile başladı. İddianamenin özetlenerek okunmasının ardından, tutuklu sanıklardan Ramazan Alpay'ın sorgusuna geçildi. 18 Ağustos 2016 tarihinde gözaltına alındığını, 14 aydır tutuklu olduğunu söyleyen Ramazan Alpay, "Ben TUSKON'da SSK'lı olarak çalışan biriyim. Sadece fuar işlerine bakıyordum. 2011 yılında kendim başvurarak TUSKON'da part time işe başladım. Sonra tam kadrolu çalışmaya başladım. 2016 yılının Şubat ayında maaşlar ödenmemeye başlayınca istifa ettim. İş de beni artık tatmin etmiyordu" dedi.

ByLock kullanıcısı olduğu iddiasını reddeden Alpay, "Ben kesinlikle ByLock kullanmadım. O telefonu (ByLock tespit edilen telefon) aylar sonra satın aldığıma ilişkin faturayı avukatım sunacaktır" diye konuştu.

'HİMMET İSTEYEN OLMADI'

İngilizce yayın yaptığı için Today's Zaman gazetesine aboneliği bulunduğunu söyleyen Alpay, "Himmet, kurban, burs talep eden olmadı, kimseye de bu adlar altında bir şey vermedim. Örgütle bağlantım yok. Örgüt üyesi değilim. Maaşım Bank Asya'ya yattığı için orada hesabım vardı. Ayrıca evlendiğimde başka bankadan çektiğim krediyi, kredi kartım nedeniyle bloke edilmesin diye Bank Asya'ya yatırdım" dedi.

Ramazan Alpay, TUSKON'un 1 Mart 2014 tarihinde yapılan 5'inci Olağan Genel Kurulu ile ilişkili olarak şunları söyledi:

"Salonda sandalye ve seçim sandıklarının yerleştirilmesinde işçi olarak görev yaptım. Sandalye taşıdım yani. Seçim sandıklarını yerleştirdim, seçim sandığında görev yapmadım. Alkışları dışarıdan duydum. Organizasyonda görev almadım."

Duruşma yarın sabah Doğan Geco'nun sorgusu ile başlayacak.

1 YILDAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETE KADAR HAPİS CEZALARI İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TUSKON'a yönelik yapılan FETÖ soruşturması sonucu hazırlanan iddianamede, firari şüpheliler Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Başkanı Rızanur Meral, TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "Özel belgede sahtecilik" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis 25 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İstifa eden İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, Mehmet Fatih Baltacı, Mustafa Şevki Kavurmacı, Ahmet Tuzlu, Cahit Durmaz ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 83 işadamı hakkında ise "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla  kadar hapis cezası isteniyor. Şüphelilerden Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari hakkında ayrıca "Özel belgede sahtecilik" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor. (İSTANBUL/DHA)