Barış Yarkadaş: Gökçek'in 1 milyar dolarlık rant hesabı da suya düştü

Atatürk Orman Çiftliği'nin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devrini 30 yıla uzatan çıkaran madde madde Torba Kanun Tasarısı'ndan çıkarıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Projede hukuksal olarak Melih Gökçek'i köşeye sıkıştıracak bir şey olabilir" dedi. CHP milletvekili Barış Yarkadaş ise "Gökçek'in 1 milyar dolarlık rant hesabı da suya düştü" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa edeceği tartışmaları sürerken; Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nu, Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devrini 30 yıla uzatan maddeyi tasarıdan çıkardı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, bu maddeyi tasarıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in koydurttuğunu ileri sürmüş, hatta istifa için bu maddenin geçmesini beklediğini iddia etmişti. Yarkadaş’ın bu açıklamasından 1 gün sonra söz konusu madde tasarıdan çıkarıldı.

Yarkadaş bu kararı sosyal medya hesabından, “AKP, Gökçek'in torbaya koydurttuğu 6. maddeyi, dünkü uyarımın ardından çıkardı. Gökçek'in 1 milyar dolarlık rant hesabı da suya düştü. Melih Gökçek'in istifasını geciktirmesinin sebeplerinden biri olan ANKAPARK ihalesi de böylece başka bir bahara kaldı” sözleriyle paylaştı.

'ANKAPARK'TAKİ OYUNCAKLARINI DA ALSIN GİTSİN'

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin arazi üzerindeki çalışma izninin 478 gün önce bittiğini hatırlatan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, hükümetin süreyi uzatmama kararının Melih Gökçek'in istifa süreci ile ilişkisinin olabileceğini söyledi. AOÇ yönetiminden belediye devredilen arazide Ankapark gibi bir ticari tesisin yapılamayacağını belirten Candan, şöyle konuştu:

"Şu anda biz AOÇ arazisi içerindeki Ankapark alanının pazarlık konusu olduğunu düşünüyoruz. Kamusal bir alanda kamusal ticari sır denilerek ihalelerinin içeriği dahi kamuoyuyla paylaşılmıyordu. Burada kesin bir sıkıntı var ve hukuksal olarak Melih Gökçek'in köşeye sıkıştıracak. Gökçek'in istifa etmemesiyle bu kararın bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Hakkında soruşturma açılacak dosyalardan birisi de Ankapark olabilir.

Melih Gökçek Ankapark için 'o benim hayalimdi' diyordu. Gerçekten kamu kaynaklarını bir hayale harcadı. Giderken mümkünse Ankapark'taki oyuncaklarını da alsın gitsin. Gitse de gitmese de zaten hesabını verecek." (DUVAR)