AİHM'den Türkiye'ye HDP'li vekiller için sınırlı 'evet' 

AİHM, Türkiye'nin HDP'nin tutuklu milletvekilleri için istediği 6 haftalık savunma süresini uzun bulduı. Mahkeme, Türkiye'ye 3 hafta süre verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) , Türkiye'nin HDP'li tutuklu milletvekilleri için istediği savunma süresini kısaltarak verdi. Türkiye AİHM'den savunma için 6 haftalık süre talep etmişti ancak süre 3 haftayla sınırlandırıldı. Savunma 10 Kasım'da verilecek.

'TÜRKİYE BU SAVUNMALARI BUGÜNE KADAR VEREBİLİRDİ...'

Başvuruları yapan avukatlardan HDP Hukuk Komisyonu'ndan avukat Ramazan Demir, AİHM’in tutuklu vekillerin başvuruları ile ilgili savunmalarını sunmak üzere Türkiye’ye ilk önce 20 Ekime kadar süre verdiğini, sürenin dolmasından bir gün önce (19 ekimde) Türkiye'nin AİHM’den 6 haftalık ek süre talep ettiğini söyledi. Demir, şöyle dedi:

"Türkiye bu savunmaları bugüne kadar verebilirdi ancak kasıtlı olarak ağırdan aldı. AİHM’in süre verdiği ilk tarih olan 20 Haziran’dan bugüne kadar devlet hiçbir hazırlık yapmadı. Milletvekillerinin yargılandığı mahkemelerden daha geçen ay bilgi istemeye başlamış. Bu da AİHMin verdiği süreyi kötü niyetli olarak kullanmak demek aslında."

'SÜRENİN UZATILMASINI İSTEMİYORUZ'

Demir ayrıca Türkiye'nin vereceği savunmanın 10 Kasım'dan önce de olabileceğini söyleyerek, "Türkiye 10 Kasım'a kadar savunmayı vermek zorunda. Bu sürenin bir daha uzatılmasını beklemiyoruz. Türkiye 10 kasımdan önce savunmasını gönderir. Göndermezse herhangi bir yaptırımı yok ancak AİHM önünde vekil tutuklamalarını savunamamış olur ki zaten bu konuda kalmamış olan prestiji için ayrıca kötü olur."

Etiketler HDP aihm Savunma