Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde protesto

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde gece geç saatlerde hareketlilik yaşandığı görüldü. Kalabalık bir grubun belediye önüne geldiği güvenlik kuvvetlerinin ise kalabalığı içeriye almadığı sosyal medyada paylaşılan videolara yansıdı. Grubun, belediyeye gece yarısı yapılan kadro atamalarını protesto etmek için toplandığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Aile Yaşam Merkezlerinde ek ders ücreti ile çalışan yaklaşık 150 kişi, bazı çalışanlara kadro verildiği iddiasıyla gece saatlerinde Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Burada toplanan kalabalığa konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, "Başkanımızın Ramazan ayında vermiş olduğu sözü yerine getirmek için çalışıyoruz. Biliyoruz sabırsızsınız, bir an önce bu sözün yerine getirilmesini bekliyorsunuz. Dolayısıyla biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama elimizde belli sayıda bir kadro var. Hepinize kadro verilecek, şartları tutan. Şu anda elimizdeki kadro sayısı 175. Dolayısıyla işe giriş tarihinden itibaren 175 kişiye kadro vereceğiz. Ondan sonra Kasım'ın başında belediye meclisimiz var. Buradan diğer arkadaşlar, öbür arkadaşlara da kadro açılması konusunda karar alacağız, bakanlığın onayına sunacağız" dedi.

Ancak sosyal medyada paylaşılan videolar üzerinden yapılan iddialara göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı'nın bu geceki kadro tahsisi işleminin iptal olduğu ve insanlara dağılmaları yönünde uyarı yapılmasına rağmen kadro bekleyen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bekleyişleri devam etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesiyle ilgisi olmayan 150'ye yakın ismin kadro için davet edildiği, kadro hak edenlerin bunu duyunca Büyükşehir Belediyesi'ne akın ettiği, güvenlik personelinin ise liste dışındakilerin binaya girişine izin vermediği anlaşıldı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesinde gece yarısı yaşanan kadro operasyonu nedeniyle Çevik Kuvvet polisleri de gelip belediye önünde bariyer kurdu.

Videolarda ayrıca kalabalıktan kişilerin belediye çalışanı olduğu anlaşılan kişilerle konuştuğu görüldü. Konuşmalarda belediye çalışanı olduğu anlaşılan kadının, "Kadro varsa devletimizde uygun görülürse verilir. Ama sizin bu şekilde beklemeniz size bir şey kazandırmayacak' dediği duyuluyor. Bu konuşma kadro bekleyen bazı çalışanların aileleriyle birlikte belediye önüne geldiği şeklinde yorumlandı.

Gece yarısı kadro işlemine başlanması ise sosyal medya kullanıcıları arasında tartışma yarattı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: TÜM ATAMALAR DURDURULDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, olayın bir yanlış anlaşılma olduğu ve bazı kişilerin tahrikiyle tartışma çıktığı savunuldu.

Belediye'nin açıklamasında, "Belediye başkanımızın talimatıyla tüm atamalar durduruldu. İlk belediye meclisine tüm kadrolar getirildikten sonra şartları tutan tüm arkadaşlarımızın atamalarının yapılması kararlaştırıldı" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, belediye önünde yaşanan arbedede bazı kişilerin ambulanslara götürüldüğü görülüyor.

(ANKARA-DHA)

'Reis’in karizması çizildi' diyenlere göre bu, sonun başlangıcı'Reis’in karizması çizildi' diyenlere göre bu, sonun başlangıcı

Abdulkadir Selvi: 3 belediye başkanı istifa etmeme kararı aldıAbdulkadir Selvi: 3 belediye başkanı istifa etmeme kararı aldı