Abdulkadir Selvi: 3 belediye başkanı istifa etmeme kararı aldı

Hürriyet yazarı Abdukadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istediği üç belediye başkanının istifa etmeme kararı aldığı iddia etti. Selvi, "Üç belediye başkanının aralarında bir iletişim kurulduğu, birlikte hareket ettikleri ve üçünün de istifa etmeme kararı aldığı şeklinde bilgiler gelmeye başladı" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Abdulkadir Selvi, belediye başkanlarının istifası hakkında konuştu. Selvi, "Üç belediye başkanının aralarında bir iletişim kurulduğu, birlikte hareket ettikleri ve üçünün de istifa etmeme kararı aldığı şeklinde bilgiler gelmeye başladı" dedi. Selvi, sürecin uzaması halinde belediye başkanlarının, yeni kararlar almalarının belediye meclisleri üzerinden engellenebileceğini belirtti. Selvi, "Belediye meclislerinde bu belediye başkanlarının kilitlenmesi söz konusu olacak. Yeni karar almaları engellenecek, aldıkları kararlar onaylanmayacak" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, "3 belediye başkanımız istifaya hazırlanıyor. Bu konuda ilgili arkadaşlarımız kendileri ile görüştü. Aksi halde gereği yapılacaktır. Bu karar teşkilatımızda alınmış karardır" demişti. CNN Türk'ün canlı yayınına katılan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, belediye başkanlarının istifası konusunu değerlendirdi.

'SÜREÇ UZADIKÇA YIPRATICI BİR HAL ALDI'

İstifası istenen belediye başkanlarının birbiriyle görüştüğünü öne süren Selvi, "Üç belediye başkanının aralarında bir iletişim kurulduğu, birlikte hareket ettikleri ve üçünün de istifa etmeme kararı aldığı şeklinde bilgiler gelmeye başladı. Bu süreç uzadıkça hem AK Parti açısından hem belediye başkanları açısından hem kamuoyu açısından oldukça yıpratıcı bir hal almaya başladı" dedi.

Sürecin uzamasının muhalefet için fırsat oluşturduğunu söyleyen Selvi, "Süreç uzamaya başladıkça muhalefet de burayı kaşımaya başladı. Zaten normaldir. Bu süreç muhalefet için de bir fırsat oluştu. AK Parti 1 aydır istifa haberleriyle gündeme gelmeye devam ettiği için kamuoyunda da bu konuda bir yorgunluk oluşmaya başladı" dedi.

'SÜREÇ, NEREDEYSE ERDOĞAN'İN LİDERLİĞİNİN TARTIŞILMASI NOKTASINA İLERLEDİ'

Erdoğan'ın partide yenilik kararı aldığını belirten Abdulkadir Selvi, şunları söyledi:

"Partisinde önemli bir değişim yenileşme ve dönüşüm sürecini yaşatıyor. Bu konuda geri adım atmayacağı güçlü bir lider olduğu için biliniyor. Bakanlar Kurulu’ndan parti yönetiminde bu değişiklikleri yaptı. Teşkilatlarda bu değişiklikler yapılıyor.

Ancak belediyelerde belediyeler yasasından kaynaklanan bir takım imkanlar ya da imkansızlıklar söz konusu. Zannederim bu üç belediye başkanı da bunu değerlendiriyorlar. İhraç edildikleri takdirde 2019’a kadar görevlerinin başında kalacaklar. O nedenle AK Parti’de ihraç formülü düşünülmüyor.

Suhuletle, ikna edilerek, zamana yayılarak bu sorun çözülmeye çalışılıyor. Ancak sorun uzadıkça başka şekiller almaya başladı. Neredeyse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinin tartışılması noktasına doğru ilerlemeye başladı.

Zannediyorum bu süreçte bir takım önlemler devreye girecek. Öncelikli olarak belediye meclislerinde bu belediye başkanlarının kilitlenmesi söz konusu olacak. Yeni karar almaları engellenecek. Aldıkları kararlar onaylanmayacak. Ama süreç böyle devam ettiği sürece İçişleri Bakanlığı’ndan görevden alma formülü de devreye girebilir." (KAYNAK: HÜRRİYET) 

'Reis’in karizması çizildi' diyenlere göre bu, sonun başlangıcı'Reis’in karizması çizildi' diyenlere göre bu, sonun başlangıcı