Onur Akın'dan #90trakyali'ya destek

Kristal-İş Sendikasına bağlı 90 cam işçisinin işten atılması üzerine Lüleburgaz’da başlattıkları direnişe, sanatçılar Onur Akın ile Mehmet Gümüş destek verdi. Çok sayıda sanatçının "90 işçi geri dönsün, herkesin yüzü gülsün" dediği videolu mesajlar da sosyal medya hesaplarından #90trakyali etiketiyle paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Lüleburgaz Kırklareli Şişe Cam Fabrikası'ndan atılan işçilerin, işe dönmek için yaptıkları eylem sürüyor. Haluk Levent'in ardından sanatçılar Onur Akın ve Mehmet Gümüş de Lüleburgaz'a giderek işçilere destek verdi.

Lüleburgaz'da Kristal-iş Sendikası şube binası önünde eylemlerini sürdüren cam işçilerini ziyaret eden ve dayanışma konseri veren Onur Akın, emekçilerin yanında olduğunu ifade ederek, "Aydın ve sanatçılar olarak, işçilerin işlerine geri dönmelerini sağlama adına bir katkımız olacaksa elimizden geleni yapmaya hazırız. Şarkılarımızla, türkülerimizle, şiirlerimizle her şeyi yapmaya geldik. Cam işçilerinin yanındayız” dedi.

'ÜRETENLER YÖNETİRSE SORUN KALMAZ'

Onur Akın’la birlikte sahne alan besteci ve ses sanatçısı Mehmet Gümüş, “Artık bilinçli olmamız ve yönetmemiz lazım. Üretenler yönetirse bu sorunlar kalmaz. Biz üretenlerin yöneten olduğu bir düzenin gelmesiyle birlikte belki bunlardan kurtulacağız” diye konuştu.

Sanatçılar, işçilerle birlikte Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ı da ziyaret etti. Akın ve Gümüş'e işçiler adına teşekkür eden Halebak "Her şeyden önemlisi emeğe destek vermek, ben insanım diyen herkesin sorumluluğu ve görevidir" dedi.

Suavi'den Hüseyin Turan'a, Edip Akbayram'dan Belkıs Akkale'ye çok sayıda sanatçı da "90 işçi geri dönsün, herkesin yüzü gülsün" dedikleri videolu mesajlar yayınlayarak işçilere destek verdiler. Videolar Twitter'dan "90trakyali" etiketiyle paylaşıldı.