Cumhurbaşkanı Erdoğan: Böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum

Dünyada adaletsizlikler yaşandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum'da konuştu.

Dünyanın pek çok yerinde adaletsizlikler yaşandığını belirten Erdoğan, "Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Diyojen'in mumla adam araması gibi adalet arıyoruz. Ben böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum. Bu dünyada yaşamak bizim için bir zulüm. 7'den 70'e masum mağdur insanların üzerine varil bombalarının indirildiği bir dünyada yaşamak bizim için züldür. Böyle bir dünyada yaşayıp da ne yapacaksın?" dedi.

Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Suriyeli mültecilerle ilgili söz verilen yardımı yapmadığını söyledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısını eleştiren Erdoğan, "Benim başından beri bir tezim var. Dünya beşten büyüktür" diye konuştu.

'ABD'NİN TERÖR ÖRGÜTÜNÜ YANINA ALMASI AKIL KARI MI?'

ABD'nin Suriye'de IŞİD'e yönelik harekatı PYD'yle birlikte yapmasına tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

"PYD ile YPG'yi DEAŞ denilen bir terör örgütüne karşı kim yanına alıyor, Amerika. Şimdi bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle ıslah etmek, yok etmek akıl karı mıdır? YPG verilen silahların bana karşı kullanılmayacağının garantisi var mı? 'Silahların seri numarasını alıyoruz, geri alacağız' dediler, 'Alamazsınız' dedim. Aynı şey Bush'un Irak'a müdahalesinde de yaşandı. Nitekim o silahlar Barzani'nin eline geçti" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın FETÖ ve PKK dosyalarına yanıt vermediğini belirten Erdoğan, "Almanya’ya PKK ile ilgili 4 bin 500 dosya verdim. Dosyaların hiçbirinde geri dönüş olmadı. Hani PKK AB kayıtlarında terör örgütü olarak görülüyor. FETÖ terör örgütü aynı durum onun için de var" dedi.

Erdoğan: 3 belediye başkanımız istifaya hazırlanıyorErdoğan: 3 belediye başkanımız istifaya hazırlanıyor

'ÖLÜR MÜSÜN, ÖLDÜRÜR MÜSÜN'

ABD ziyaretinde yaşananlar ve korumaları hakkında verilen tutuklama kararını eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Görüşmeleri yapıyoruz ardından rezidansa geçeceğiz. PKK’lılar ve FETÖ'den 100-150 kişi gösteri yapıyor. Bir yanda da bizi sevenler var. Bir vatandaşımız yaralanıyor. Daha sonra 2 vatansever insanlarımız, 2 de PKK’lılardan içeri alınıyor. PKK’lılar daha sonra bırakılıyor. Ama 2 vatansever insanımız içeride. Benim 13, eşimin de 2 koruması hakkında gözaltı kararı çıkıyor. Bunların içinde ABD’yi görmeyen de var. Ya ölür müsün öldürür müsün. Bu nasıl iştir bu nasıl adalettir. Ben adalete bu isyan ediyorum."

Türkiye tutuklanan ABD'lilerin iadesinin istenmesi hakkında da konuşan Erdoğan, "Ya onu alacaksan önce kendindekini bize ver. Yargı kararı var ve tutuklandılar. Sendeki yargı sürecinden geçmedi, çiftlikte oturuyor. Sen önce o çiftliktekini ver. O zaman stratejik ortaklığı masaya yatırırım. Aynı şeyi vize meselesinde de gördük. Ankara'daki büyükelçi bir paragraf yazı yayınladı. Kim bu büyükelçi? ABD'nin stratejik ortaklığı olan bir ülkeyle ilgili nasıl böyle bir karar verebiliyor?" dedi.