Kemal Kurkut'u vuran polise müebbet hapis talebi

Kemal Kurkut'un öldürülmesiyle ilgili iddianame tamamlandı. Savcı polis Y.Ş.'nin 'olası kastla adam öldürme' suçundan müebbet hapisle yargılanmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'daki Newroz kutlamaları sırasında, polis tarafından vurulan Kemal Kurkut'un ölümüyle ilgili hazırlanan iddianame, 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Kurkut'un ölümüne sebep olan ve tutuksuz yargılanan polis memuru Y.Ş.'nin, 'olası kastla adam öldürme' suçundan müebbet hapisle yargılanması istendi.

Soruşturma kapsamında diğer polis memuru O.M. hakkında ise 'olası kastla adam öldürmek' suçlamasının Kurkut'un vücudunda çıkan mermi çekirdeklerinin silahından çıkmaması gerekçe gösterilerek takipsizlik kararı verildi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'da 21 Mart günü düzenlenen Newroz'a katılmak için alana gelmeye çalışan üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Diyarbakır Valiliği olayın ardından “’Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim’ diyerek elindeki bıçakla alana koştuğu için canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden müdahale edilmiştir” açıklamasını yaptı.

Kemal Kurkut bana bakıyorKemal Kurkut bana bakıyor

Ancak vurulma anına dair dihaber muhabiri Abdurrahman Gök'ün çektiği fotoğraflarla elinde bıçak ve yarı çıplak vaziyette kontrol noktasında polislerle tartışan Kurkut’un daha sonra noktayı geçerek koşmaya başladığı ve polisin o sırada açtığı ateşle yaşamını yitirdiği anlaşılmıştı.

Fotoğrafların yayınlanması ardından Y.Ş. ve O.M. isimli polisler gözaltına alındı. O.M. savcılık tarafından serbest bırakılırken, Y.Ş. tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme adli kontrol şartıyla Y.Ş’yi serbest bıraktı. Savcı serbest bırakılan polisin tutuklanması için itirazda bulundu; ancak hakimlik reddetti. (DHA/HABER MERKEZİ)

Kemal Kurkut’un ölümünde 3 ihlal!Kemal Kurkut’un ölümünde 3 ihlal!

Kemal Kurkut kimdir?Kemal Kurkut kimdir?

Kemal Kurkut cinayeti ve o sekiz kare...Kemal Kurkut cinayeti ve o sekiz kare...