Fatma Şahin'den Yarkadaş'a tazminat davası

Fatma Şahin, CHP'li Yarkadaş’a tazminat davası açtı. Gerekçe ise Twitter paylaşımı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partli Fatma Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’a 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gerekçe ise Fatma Şahin hakkında görevden alınacağı yönünde Twitter hesabından paylaşımda bulması.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından 5 Ekim'de, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı da Saray'a çağrıldı. Görüşme yarın…" paylaşımını yaptı. Fatma Şahin de Ankara'da olduğunu ancak Belediyeler Birliği’nin Meclis Toplantısı'na katılıp “Yeni Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımızı seçeceğiz. Hayırlı olsun” paylaşımında bulundu.

Oda TV'de yer alan habere göre, Şahin, sosyal medya üzerinden görevden alınacağı yönünde paylaşım yapan Yarkadaş hakkında, Gaziantep Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Şahin, davayı kazanması halinde 100 bin lirayı bir kuruma bağışlayacağını söyledi.

Şahin, şunları söyledi; "CHP’li vekil Yarkadaş, hakkında Gaziantep Asliye Hukuk Mahkemesine 100 bin liralık manevi tazminat davası açtım. Mahkemenin kazanılması durumunda 100 bin lirayı bir hayır kurumuna bağışlayacağım. Bu kişi, algı operasyonuyla şehrin kaderiyle oynadı. Bize, kötülüğe kötülükle cevap vermek yakışmaz. O yüzden hukuk devletinin gereği olarak şehrimin ve kendi hakkımı yasal çerçevede arayacağım. Herkes sorumsuzluğun bedelini yargı önünde vermeli ki bir daha böylesi bir hata yapmasın"