Bugün TV'nin Malki cinayetinden hüküm giyen Burhanettin Türkeş'e satıldığı iddia edildi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra el konulan Bugün TV'nin lisans haklarının Sancaktar Medya Grubu'na satıldığı ileri sürüldü Sancaktar Medya’nın sahibi Burhanettin Türkeş, Malki cinayeti davasında hüküm giymişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise el konulan Bugün TV'nin uydu ve kablolu yayın lisans haklarını, Bursa’nın yerel medya organlarından Sancaktar Medya Grubu satın aldı.

Medyaradar'ın aktardığına göre Sancaktar Medya Grubu bünyesinde bulunan Bursa TV satın alma haberini şu ifadelerle duyurdu:

“17-25 Aralık'ta kamu gücünü kullanarak seçilmiş hükümeti devirmeye çalışan, 15 Temmuz'da da alçak darbe girişimi ile bütün ülkeyi işgale kalkışan Fethullahçı Terör Örgütü'nün, yayın organları birer birer millileşiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli ve milli medya hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atıldı.

Milli iradenin sesi olan Sancaktar Medya, darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve TMSF'ye devredilen FETÖ'nün yayın organı Bugün TV'nin uydu ve kablolu yayın lisans haklarını satın aldı.”

TÜRKEŞ'İN ADI MALKİ CİNAYETİYLE GÜNDEME GELDİ

Sancaktar Medya’nın sahibi Burhanettin Türkeş, kamuoyunun gündemine, Türkiyeli Yahudi işadamı Nesim Malki cinayetiyle gelmişti. 28 Kasım 1995’te meydana gelen olayda, işadamı Nesim Malki, iş görüşmesi yapmak için geldiği Bursa’da suikasta kurban gitmişti. Kamuoyunda 'Malki cinayeti' olarak bilinen cinayet davasında Burhanettin Türkeş ilk önce tetikçi olma suçundan hüküm giydi. Daha sonra Yargıtay tarafından bozulan davada Burhanettin Türkeş’e, ‘azmettiricilikten’ ömür boyu hapis, yağma suçundan ise 11 yıl 4 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı.