Mersin'de polis aracına saldırı

Mersin'de polis servis aracına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Patlamada 17'si polis 18 kişi yaralandı. Mersin 1'inci Sulh Ceza Hakimliği ise saldırıyla ilgili yayın yasağı kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'de, polis servis otobüsünün geçişi sırasında bomba yüklü motosikletin uzaktan kumanda ile patlatıldı. Otobüsün motor kısmı alev alırken; Mersin Valiliği 12 polisin yaralandığını açıkladı. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise 17'si polis 18 kişinin yaralandığını söyledi.

Yenişehir ilçesinde bulunan Okan Merzeci Bulvarı'nda, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Yol kenarına park halindeki motosiklet uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirtildi. Patlamanın ardından olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri gönderildi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Patlamada alev alan otobüs ise itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Olay yeri güvenlik şeridiyle kapatılırken, Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne bölgeye giderek bilgi aldı.

VALİLİK: YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Mersin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada yaralı polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı. Açıklama, "İl Emniyet Müdürlüğümüze ait personel servis aracı Yenişehir ilçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada 12 Polis Memurumuz yaralanmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Patlama ile ilgili çok yönlü olarak yürütülen araştırmalar devam etmektedir" denildi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TBMM'de yaptığı konuşmada, 17'si polis 18 kişinin yaralandığını söyledi.

SALDIRIYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Soruşturma başlatan Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmesini istedi. Talebini değerlendiren Mersin 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, "her türlü haber, röportaj ve eleştiri gibi yayınların yasaklanmasına" karar verdi. (MERSİN/DHA)

Etiketler Mersin polis patlama SES