Akşener'e 'Nazım Hikmet' tepkisi

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nden Akşener'e tepki: "Hedefi Nazım'ı itibarsızlaştırmak."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meral Akşener’in yeni partisinin kuruluş açıklamasını Ankara'daki Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapacak olmasına Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM) tepki gösterdi.

Akşener'in, hazırlıklarını yürüttüğü partinin kuruluş duyurusunu, 25 Ekim'de Ankara'daki CHP'li Yeni Mahalle Belediyesi'ne bağlı Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapacağı açıklanmıştı. NHKM bu duruma resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Nâzım Hikmet’in dünya görüşü ve mücadelesiyle taban tabana zıt sosyal-demokrat belediyelerin aynı adlı salonlarında her tür gericilik sahne almaya devam ediyor. Bunlar Nâzım’ı çok mu seviyorlar, yoksa Nâzım’ı ve mücadelesini itibarsızlaştırmak mı amaçladıkları? Hedefledikleri hiç kuşkusuz itibarsızlaştırmadır. Bu topluluk Türkiye halkına ve insanlığa mal olmuş bir aydının şahsında, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden intikam almaya çalışmaktadır. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi olarak buna izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Türkiye aydınlarını, ilericilerini, sanatçılarını Nâzım’ın adını ve eserini taşıma ehliyeti olmayanlara karşı bizimle birlikte tutum almaya çağırıyoruz." (HABER MERKEZİ)