ABD Başkonsolosluğu görevlisinin eşi ve çocuğu serbest bırakıldı

ABD Başkonsolosluğu görevlisi N.M.C.'nin eşi S.C. ve kızı K.İ.C. mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme S.C. ve K.İ.C.'yi adli kontrolle serbest bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi N.M.C.'nin, adliyeye getirilen eşi S.C. ve kızı K.İ.C., savcılık sorgusunu ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, S.C. ve K.İ.C.'nin adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi N.M.C.'yi ifade vermeye çağırmıştı. N.M.C.'nin, FETÖ soruşturmasında tutuklanan ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz ifadesinde yer alanlar nedeniyle ifadeye çağrıldığı açıklanmıştı. N.M.C.'nin eşi ve kızı ise Amasya'da gözaltına alınarak, İstanbul'a getirilmişti.

Bugün İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen S.C. ve kızı K.İ.C., savcılıktaki ifade verdikten sonra adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılık, Bank Asya'ya para yatırdığı iddia edilen S.C. ve kızı K.İ.C. hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulması ve haftada bir ikametlerine en yakın karakola imza atmalarını talep etti. Mahkeme de savcılığın bu talebi kabul ederek S.C. ve K.İ.C.'yi serbest bıraktı.

Öte yandan daha önce savcılıkça ifadeye davet edilen ABD İstanbul Başkonsololuğu çalışanı N.M.C'nin de henüz ifade vermediği ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi. (İSTANBUL/DHA)

İkinci bir konsolosluk çalışanı ifadeye çağrıldıİkinci bir konsolosluk çalışanı ifadeye çağrıldı