Abdulhamit Gül: Konsolosluk çalışanı avukatıyla 3 defa görüştürüldü

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, tutuklanan ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un gözaltındayken 3 kez avukatlarıyla görüştüğü söyledi. Gül, "Türkiye bir hukuk devletidir. Suçlu vardır, düşman yoktur" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un gözaltı sürecinde 3 defa avukatları ile görüştürüldüğünü söyledi. Gül, "Sorgusu esnasında avukatı hazır bulunmuştur. Türkiye bir hukuk devletidir. Suçlu vardır, düşman yoktur" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana'nın Çukurova ilçesinde, "Adalet Bakanlığı Adana Göltepe Eğitim Tesisi"nin açılışına katıldı. Törende Gül, tutuklanan ABD Başkonsolosluk çalışanı Metin Topuz hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün Topuz avukatıyla görüşmesi için sözlerini hatırlatan Gül, "Konsolosluk görevlisi gözaltı sürecinde 3 defa avukatlarıyla görüştürülmüştür. Sorgu esnasında avukatı hazır bulunmuştur. Amerika'daki yetkililerin bu açıklaması üzerine, bizim buradaki arkadaşlarımız konsolosluk görevlisinin ailesini arayarak, 'Böyle bir talebiniz bize gelmedi. Gelseydi yine biz izni verirdik' diye görüşmeleri oldu. Bunun üzerine 2 gün sonra görüşme talebi geldi ve görüşme sağlandı. Türkiye bir hukuk devletidir. Suçlu vardır, düşman yoktur" diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimine katılanların da hukuka uygun olarak yargılandıklarını belirten Abdulhamit Gül, "Hukuk dışı uygulamaya girseydi o gece güvenlik güçlerimiz farklı bir şekilde karşılık verirdi. Ama onlar darbecileri hukukun önüne teslim etmişlerdir" dedi. (ADANA/DHA)