Yıldız Tilbe: Anladığım dilde yarışmacı istememi ırkçılık ilan edenler, ırkçıdır

Yıldız Tilbe, kendisiyle ilgili "ırkçılık" iddiasına tepki gösterdi. Tilbe, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Anladığım dilde yarışmacı istememi ırkçılık ilan edenler, ırkçıdır" ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yıldız Tilbe, "ırkçılık" suçlamalarına tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan Tilbe, "Anladığım dilde yarışmacı istememi ırkçılık ilan edenler, ırkçıdır. Türkçesi düzgün olsun dünyanın bütün dillerinde de söylesin sakıncası yok" dedi.

O Ses Türkiye yarışmasında jüri olan Yıldız Tilbe ve Gökhan Özoğuz'un program çekimlerinden tartıştığı ve çekimin iptal edildiğini öne sürüldü. Hürriyet’ten Cengiz Semercioğlu, bugün yayınlanan yazısında Yıldız Tilbe'nin, Balkan müziği söyleyen bir yarışmacıya “Aaa sen Türkmüşsün… Ben seni yabancısın sandım. Türk olduğunu bilsem dönerdim” dediğini belirtti.

Semercioğlu, Gökhan Özoğuz'un  “Bu yarışmaya yabancılar da geliyor, niye dönmezdin ki” sözlerine Tilbe'nin, “Burası O Ses Türkiye, ben Türk arıyorum. Burası O Ses İngiltere değil, öyle olsaydı İngiliz arardım” karşılığını verdiğini yazdı. Semercioğlu, Özoğuz'un “Sen o zaman Kürtlerin yarışmasına da itiraz edersin” sözleri üzerine tartışma yaşandığını ifade etti.

Yıldız Tilbe ile Gökhan Özoğuz arasında ırkçılık kavgası: Çekimler iptalYıldız Tilbe ile Gökhan Özoğuz arasında ırkçılık kavgası: Çekimler iptal

Yıldız Tilbe, haberlerle ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yaptı. Tilbe açıklamasında, "Ben ırkçı değilim. Türkçü, Kürtçü, Lazcı değilim. Alevici, Sünnici, bölgeci değilim, bana ırkçı diyenler şerefsiz ve net namussuzdur. Anladığım dilde yarışmacı istememi ırkçılık ilan edenler, ırkçıdır. Türkçesi düzgün olsun dünyanın bütün dillerinde de söylesin sakıncası yok" ifadelerini kullandı. Tilbe'nin açıklamaları şöyle:

TİLBE'NİN YAHUDİLERLE İLGİLİ TWEET'LERİ TEPKİ TOPLAMIŞTI

Yıldız Tilbe'nin 2014 ve 2016 yıllarında Yahudilerle ilgili attığı tweet'ler tepki çekmişti. Tilbe, Temmuz 2014'te, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırının ardından, Yahudi soykırımı yapan Adolf Hitler'i öven paylaşımlar yapmıştı. Tilbe'nin paylaşımlarında şu ifadelere yer vermişti:  "Allah Hitler'den razı olsun bunlara az bile yapmış ne kadar haklıymış adamcağız. Bu Yahudilerin sonunu gene Müslümanlar getirecek Allah'ın izniyle az kaldı az."

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Tilbe, "Ben ırkçı değilim. Bütün ırkçılığı Allah yok etsin. Bakın ne haldeler kendilerinden başka millet inanç tanımayanların yaptıkları hak mı? Dünyanın her yerinde Müslümanlara zulüm var" demişti.

2016 yılında, Yıldız Tilbe'nin oynadığı Turkcell'in Sevgililer Günü reklam filmi, Yahudiler ilgili sözleri nedeniyle tepki çekmişti. Reklamın kaldırılmasının ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Tilbe, yine tepki çekmişti. Tilbe, “Hiç üzülmüyorum ne üzülcem sizde üzülmeyin )))sevinin. beyaz ve yeşil banyo sabunları çok güzel kokuyo nerdeyse yicem..zzzzttt yıldızzttt" yazmıştı.