Tekmeci saldırgandan mahkumiyete itiraz

Avukat Şemsi Dak, Ayşegül Terzi'ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun aldığı cezaya itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, Çakıroğlu'na ceza verilirken 'haksız tahrik hükümlerinin uygulanmadığı' iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Çekmeköy'de, Ayşegül Terzi'ye tekmeyle saldıran Abdullah Çakıroğlu'nun aldığı 3 yıl 10 aylık hapis cezasına itiraz edildi. Avukat Şemsi Dak'ın mahkemeye itiraz dilekçesi verdi.

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, Terzi'nin 'müstehcenlik' ve 'hayasızca hareketlerde bulunma' suçunu işlediği öne sürülen ifadeler içeren dilekçede, Çakıroğlu'na ceza verilirken haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiği iddia edildi. Cezada indirim yapılmamasını da hatalı buldukları belirtilen dilekçede, 'herkesin genel ahlaka uymasının mecbur olduğu' belirtildi. Dilekçede, Çakıroğlu'nun adil yargılanma hakkının ihlal edildiği ve savunma hakkının kısıtlandığı belirtilerek, bu kapsamda istinaf kanun yoluna başvurulduğu belirtildi.

'KARARIN BOZULMASI GEREKİR'

Avukat Dak, 'genç kadının mini etekle otobüse binip ikili koltuğu kaplayacak şekilde eteği kısa olduğu halde yayılarak oturduğunu' öne sürdü. Terzi'nin, 'müstehcen görüntü verdiği, bu durumun da erkeklerin dikkatini çekmesine neden olduğu' şeklinde bir tespite yer verilen dilekçede,"Müvekkilime Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tarafından bipolar teşhisi konulmuştur. Mağdur Ayşegül Terzi'nin mağduriyeti giderilirken akıl hastası olan ve hukuken korunmaya layık olan müvekkilimin hakkına girilmiştir. Bu sebeple yerel mahkemece kararın bozulması gerekmektedir" denildi.

AVUKAT: İNDİRİM UYGULANMALIYDI

Abdullah Çakıroğlu'nun takdiri indirim hükümleri uygulanmayarak 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı dile getirilen dilekçede, sanığın yargılama sırasında mahkemenin emir ve talimatlarına uyduğu, mahkemeye karşı hiçbir saygısızlık yapmadığı, bu nedenle ceza verilirken takdiri indirim nedenlerinin uygulanması gerektiği savunuldu. Dilekçede, sanık hakkında ceza ehliyetinin bulunup bulunmadığı konusunda Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan rapor alınması, ortaya çıkacak sonuca göre de yerel mahkemenin kararının kaldırılarak, yeniden karar verilmesi talep edildi.