Pendik'te silahlı saldırı: 1 öğrenci hayatını kaybetti

İstanbul'da, bir kişi 3 öğrenciye ateş açtı. Polisten kaçan saldırgan bir okula saklandı. Yaralanan kız öğrenci yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Pendik ilçesinde, tren istasyonunda 3 öğrenciye ateş açıldı ve öğrencilerden biri hayatını kaybetti.

Pendik'te bulunan Güzelyalı Tren İstasyonu'nda bir kişi, 3 öğrenciye ateş açarak yaraladı. Saldırgan, polisten kaçarken yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki bir okula girerek saklandı. Burada intihar girişiminde bulunan kişi gözaltına alındı. Yaralılardan, kız öğrenci hayatını kaybetti.

Saldırgan hastanedeki tedavisinin ardından emniyete götürüldü.

Bir başka görgü tanığı ise, "Kırmızı bir araba durdu ben de yavaşlamak zorunda kaldım. Çocuk elinde pompalı tüfek ile araçtan indi. Genç bir çocuk. Kırmızı araba gitti, başladı buradaki çocuklara sıkmaya başladı. Peş peşe 3'üne sıktıktan sonra okula doğru gitti. Biz bekledik, kız çocuğuna müdahalede bulundular, ambulans 10 dakika sonra geldi" diye konuştu.

Saldırıda hayatını kaybeden H.P.'nin cenazesi Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazenin buradan otopsi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edileceği öğrenildi.

Yaralı öğrenciler C.Y. ve D. M.'nin hastanedeki tedavileri sürüyor. (DHA)