Tuşba'da referandum mu KHK mı tartışması

AK Partili Tuşba Belediyesi, İpekyolu sınırları içerisinde bulunan Van Kalesi ve Van Gölü sahilinin büyük bir bölümünün Tuşba ilçe sınırları içine dahil edilmesi için karar aldı. DBP'li Meclis üyeleri karar için referandum isterken belediyenin değişiklik için KHK istediği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'ın Tuşba İlçe Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İpekyolu ilçe sınırları içinde bulunan Van Kalesi, Van Gölü sahili, Yalı Mahallesi, Ali Paşa Mahallesi, Selim Bey Mahallesi  ile Vali Mithat Bey Mahallesi’nin Tuşba sınırlarına dahil edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Tuşba Belediye Meclisi’nde 3 Ekim 2017 günü yapılan toplantıda DBP’li üyelerin sınır değişikliği için halk oylaması talebi AK Partili Meclis üyelerinin oylarıyla geri çevrildi. Tuşba Belediye Meclisi, 3 Ekim 2017 tarihli ve 202 sayılı meclis kararıyla belediye sınırlarının yeniden belirlenmesini kararlaştırdı. AKP’li meclis üyeleri Van’ın Büyükşehir olmasının ardından belirlenen ilçe sınırlarının çeşitli karışıklıklara yol açtığı için bu değişiklik kararı aldıklarını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI ÇALIŞMA BAŞLATTI

Meclisten çıkan kararın ardından Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe’nin Van Kalesi ve bazı mahallelerin KHK ile Tuşba ilçe sınırlarına dahil edilmesi için çalışma başlattığı belirtildi.

Konuya ilişkin ANF’ye bilgi veren DBP’li Tuşba Belediye Meclis Üyesi İsmet Tan, meclisin kararını eleştirerek kapsamlı bir rapor hazırladıklarını söyledi. Tan, siyasi saiklerle alındığını öne sürdüğü sınır değişikliği kararının halk oylamasına götürülmesi talebini yineledi. (HABER MERKEZİ)