Siirt'te patlama: 1 işçi ağır yaralandı

Siirt'te şu şebekesi çalışması sırasında patlama meydana geldi. Patlamada bir işçi ağır yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siirt'in Pervari ilçesinde belediyenin yaptığı çalışma sırasında, önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlama kepçe operatörü ağır yaralandı.

Pervari Belediyesi'nin İğneli Köyü kırsalında, yaptığı su şebekesi çalışması sırasında, PKK'liler tarafından önceden döşediği belirtilen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlama sonucu kepçe operatörü İbrahim Tomris, ağır yaralandı ve Pervari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Siirt Valiliği'nden akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Tomris'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Saat 14.30 sıralarında Siirt ili, Pervari İlçesi'ne bağlı Gürzova mevkiinde, içme suyu isale hattı işletme bakım yolunun yapımı devam ederken, özel bir firmaya ait kepçenin kazı çalışması esnasında, daha önceden tuzaklandığı değerlendirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu; kepçe operatörü hafif yararlanmış olup, ivedi bir şekilde Siirt Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş ve tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikesi bulunmamaktadır.Söz konusu olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, "Pervari ilçemiz için su şebekesi çalışmasını İğneli Köyü kırsalında yapmaktayız. Belediye çalışanlarımızdan İbrahim Tomris ağır yaralanarak tedavi altına alınmıştır. Pervari ilçemize hizmet için çalışmalara devam edeceğiz ve bu saldırılar bizleri yıldırmayacaktır" dedi. (SİİRT/DHA)