Enfeksiyon riski Nuriye Gülmen'in odasını değiştirtti

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde tutulan Nuriye Gülmen’in enfeksiyon riski nedeniyle aynı hastanedeki tutuklu servisine alındığını söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İşe dönme talebiyle açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen’i hastanede ziyaret eden CHP Milletvekilleri konuyu Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. CHP Milletvekili Şenal Sarıhan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e, 'Gülmen’in yoğun bakımdan normal tutuklu servisine neden alındığını' sordu. Bakan Gül’e ayrıca on altı gündür yıkanma olanağı bulamayan Gülmen’e neden refakatçi verilmediği de soruldu.

YOĞUN BAKIMDA ENFEKSİYON RİSKİ YÜKSEK

Bakan Gül, Gülmen’in ilgili başhekim ve doktorların nezaretinde yürütülen muayene ve tetkiklerinin devam ettiğini belirterek heyetin incelemesi sonucunda, yoğun bakımda enfeksiyon riski dikkate alınarak normal tutuklu odasına alınması kararı verildiğini söyledi.

Bakan Gül, refakatçi talebiyle ilgili de, “Refakatçinin de, bulunması, yıkanma veyahut da diğer hususlarla ilgili, beşerî, insani ihtiyaçlarla ilgili destek olması anlamında da orada bir imkân sağlanacağını söyledi. Bakan Gül, “Umuyorum, hem enfekte olma, enfeksiyon riskinin ortadan kalkması adına hem de diğer refakatçi konusunda daha sağlıklı, elverişli bir imkân sağlanacaktır” dedi.

BAKANLIK OLARAK ÖNCELİK İSTEDİK

Meclis’teki görüşmelerde açlık grevi yapan eğitimcilerin dosyalarının OHAL Komisyonu’nda öncelikli olarak görürüşülmesi talebi de tekrar dile getirildi. Bakan Gül, Adalet Bakanlığı olarak OHAL Komisyonuna bu 2 isimle ilgili sağlık durumlarıyla ilgili gelen raporları ifade ettiklerini söyledi, “Bu hususla ilgili karar verilmesi hâlinde ivedilikle verilmesini Adalet Bakanlığı olarak bir adalet, vicdan anlamında Komisyona biz iletmiş olduk ama elbette karar Komisyonun takdirinde olan bir karardır ama farklı bir karar verilmesi hâlinde ilgililerin elbette yargı yoluna da başvurması mümkündür” dedi.