287 hakim ve savcının görev yeri değişti

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 287 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Akıncı Üssü iddianamesini hazırlayan savcı Ramazan Dinç, Ankara Başsavcı Vekili; 15 Temmuz’da Genelkurmay Karargahı'nda arama yapan Ahmet Akça ise Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), iki atama kararnamesi yayınladı. 267'si adli yargıda, 20'si idari yargıdan olmak üzeren 287 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.

HSK Birinci Dairesi'nin adli ve idari yargıdaki atama kararları, HSK'nin internet sitesinden yayınladı. "1366 Sayılı Adli Yargı Kararnamesi" ile 267 hakim ve savcı, "1367 Sayılı İdari Yargı Kararnamesi" ile de 20 hakim ve savcı yeni görevlere atandı.

Habertürk gazetesinden Fevzi Çakır'ın haberine göre, darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü'yle ilgili iddianameyi hazırlayan savcı Ramazan Dinç, Ankara Başsavcı Vekili oldu.

İstanbul’da Beykoz, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece başsavcıları değişti. 15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Karargahı'nda yaşananlara ilişkin çatı davanın duruşma savcısı Aytekin Cenikli, Ankara Başsavcı Vekili oldu.

Koza-İpek Holding iddianamesini düzenleyen savcı Musa Yücel ile 15 Temmuz’da Genelkurmay Karargahı'nda arama yapan ve Ankara’da hakim savcı soruşturmalarını yürüten Ahmet Akça Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu.