Orhan Kural öğrencilerinin hayatını kurtardı

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin(İTÜ) düzenlediği Zonguldak gezisinde büyük bir kaza atlatıldı. Sürücünün bayıldığını gören Prof. Dr. Orhan Kural, sürücüyü kenara çekerek, otobüsü durdurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural'ın öğrencileriyle birlikte düzenlediği gezide kaza, Kural'ın dikkatiyle kıl payı önlendi. Öğrenciler büyük panik yaşadı.

Milliyet'ten Gökhan Karakaş'ın haberine göre, üniversitenin bahçesinden 40 öğrenci, 2 profesör ve 3 doktorla birlikte 7 Ekim günü yola çıkan otobüsün şoförü, TEM Otoyolu’nun Kocaeli-Derince bölgesinde direksiyon hakimiyetini yitirdi. Sağ şeritteki bariyerlere çarpan otobüsün sürücüsünün kendinde olmadığını ve ayağının gaz pedalına basılı olduğunu gören üniversiteliler büyük panik yaşadı.

Ön koltukta oturan Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, hemen sürücünün ayağını gaz pedalından çekti. Direksiyona geçerek otobüsü otoyol kenarına çeken Kural, otobüsün takla atmasını engelledi. Yarı baygın  sürücü için ambulans çağrılırken otobüs de Derince’deki Bölge Trafik Müdürlüğü’ne çekildi.

'BİZİ KURTARDI'

Maden Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Gökhan Bodur, “Önce Erdemir Demir Çelik Tesisleri’ne ardından Türkiye Taş Kömürü madenlerine gidecektik. 9.15’te üniversiteden çıktık, Derince’de otobüsümüz savruldu. Bariyerlere çarpınca otobüsün yavaşlayacağını düşündük ama hızlanınca korktuk. Orhan hocanın sürücü koltuğuna giderek otobüsü yavaşlattığını ve sağa çektiğini görünce rahatladım. Büyük bir kaza Orhan hocamız sayesinde önlendi” dedi.

Prof. Dr. Orhan Kural ise, “Şoförümüzün başının öne düştüğünü ve otobüsü idare edemediğini gördüm. Ayağı gaz pedalına basıyordu ve çok hızlıydık. Önce gaz pedalını kurtardım ardından aracı sağa çektim. Büyük tehlike atlattık. Kimseye bir şey olmadığı için çok mutluyum” diye konuştu. Kafile, çağrılan başka bir otobüs ile Zonguldak’a gitti.