Ağbaba hastanede Nuriye Gülmen'i ziyaret etti

CHP Milletvekili Veli Ağbaba açlık grevindeki eğitimci Nuriye Gülmen'i Numune Hastanesinde ziyaret etti. Ağbaba "Vicdan sahibi herkese çağrı yapıyoruz, iki insanın yaşamı son bulmasın" dedi. CHP milletvekillerinin açıklamasının sürdüğü sırada polis hastanede bekleyen 5 kişiyi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Açlık grevinde  217  günü geride bırakan  eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlık durumları gün geçtikçe kötüye gidiyor. CHP Milletvekilleri Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz ve Veli Ağbaba, son duruşma öncesi Numune Hastanesinde yoğun bakıma alınan Gülmen'i ziyaret etmek istedi. Savcılığa yapılan izin talebi sonrası yalnızca Veli Ağbaba'nın görüşmesine izin verildi. Gülmen'i son gördüğünden bu yana yarı yarıya kilosunun azaldığını aktaran Ağbaba, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

'BEN HASTA DEĞİLİM, TUTSAĞIM'

Numune Hastanesi bahçesinde açıklama yapan Ağbaba ilk olarak Gülmen'in söylediklerini aktardı. Gülmen'in, "Ben hasta değilim, tutsağım" dediğini belirten Ağbaba şöyle devam etti: "Hasta olmadığım halde beni burada zorla tutuyorlar diyor. Hastane personeli ile ilgili bir sıkıntısı yok ama hukuksuzlukla ilgili sıkıntısı var. 16 gündür burada kalıyor. 13 gün askerlerin izlediği bir yerde kalmış. Banyo yapamadığını ifade ediyor. Refakatçisi olmadığı için yapamamış."

'VİCDAN SAHİBİ HERKESE ÇAĞRI YAPIYORUZ'

Gülmen'in cezaevinden Numune Hastanesine getirilmesine tepkili olduğunu söyleyen Ağbaba, Gülmen'in "Kendimi 13 gün boyunca kafes hayvanı gibi hissettim. Gün ışığından yoksun bir yerde kalıyorum, geceyi gündüzü ayıramıyorum" dediğini  aktardı.

Hükümet yetkililerinin bir an önce iki eğitimcinin taleplerini kabul etmesi gerektiğini belirten Ağbaba sözlerini şöyle sürdürdü: "Vicdan sahibi herkese çağrı yapıyoruz, iki insanın yaşamı son bulmasın. Bu tarihimize kara bir leke olarak geçer.  Birazcık vicdan varsa sayın Başbakan da sayın AKP Genel Başkanını da bu çocukların sesini duymaya çağırıyoruz."

5 GÖZALTI

Milletvekillerinin açıklamasının sürdüğü sırada hastanede bekleyenler polis engellemesiyle karşılaştı. Acun Karadağ'ın da aralarında bulunduğu beş kişi gözaltına alındı.

AİHM, Gülmen ve Özakça için savunma istediAİHM, Gülmen ve Özakça için savunma istedi