HDP, 10 Ekim Katliamı'nın araştırılması için teklif verdi

HDP, 10 Ekim Ankara Katliamı'nın, Meclis tarafından araştırılması için teklif verdi. Teklifte, katliamdan önce ihmal olduğu yönündeki müfettiş raporlarına dikkat çekildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Ankara Katliamı'nın araştırılması için TBMM Başkanlığı'na teklif verdi.

Hukuki sürecin işletilmediği savunulan başvuruda, "Yaşanan bu hukuksuz sürece karşın İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hazırlanmış olan ön inceleme raporunda emniyet ve istihbarat birimlerinin 10 Ekim Barış Mitingi katliamında ağır sorumluluk ve ihmalinin tespit edildiğine dair basına yansıyan bilgiler olmuştur" denildi.

Bir emniyet amirinin saldırı istihbaratı Terörle Mücadele Şube Müdürü'ne bildirmediğinin raporda yer aldığı belirtilen teklifte, "Yaşanan ihmallerin tüm boyutları ile araştırılması, bu çerçevede olası yeni katliamların önlenmesi ve yine bu katliama dair ağır işleyen adalet sürecine katkı sunması amacıyla bir araştırma komisyonu kurulması elzemdir" ifadelerine yer verildi.