'Atılan tekmelerin, hakaretlerin tanığıyız'

10 Ekim gerçekleşen Ankara Katliamı'nın ikinci yıl anmasına polisin izin vermemesi üzerine sivil toplum kuruluşları açıklama yaptı. Kuruluşlar adına konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen polis şiddetine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Katliamı'nın ikinci yıl dönümünde yapılmak istenen anmaya polisin müdahale etmesi üzerine 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'nde açıklama yapıldı.

Katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralıların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da katılmak istediği anmaya polis izin vermedi. Çok sayıda gözaltının olduğu polis kontrol noktalarında ailelere biber gazı ve plastik mermi ile müdahale edildi.

Polisin müdahalesi sonrası yapılan açıklamaya TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel, TMMOB Genel Başkanı Emin Konamaz, DİSK İçanadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgülü ve 10 Ekim- Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun katıldı.

Ankara Katliamı'nın yıldönümünde polis saldırısı: Aileler gözaltına alındıAnkara Katliamı'nın yıldönümünde polis saldırısı: Aileler gözaltına alındı

'ÖFKEMİZ DAHA DA ARTTI'

Kuruluşların ortak açıklamasını okuyan KESK Eş Başkanı Aysun Gezen, "Katliamda kaybettiğimiz arkadaşlarımızın ailelerine, yaralılarımıza, bu katliamdan etkilenen ve anmaya katılmak isteyen herkese polis valilik emriyle plastik mermilerle, gazla, kalkanlarla, tekmelerle, hakaretlerle saldırdı" dedi.

Katliamda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların acısının taze olduğunu ve polisin müdahalesiyle öfkelerinin daha da arttığını söyleyen Gezen şöyle devam etti; "Bugün de katliamın ikinci yılında gerçekleştirmek istediğimiz anmaya yapılan saldırının, atılan tekmelerin, savrulan hakaretlerin, plastik mermilerin, sıkılan gazın tanığıyız. AKP iktidarı katliamda sorumluluğu bulunan siyasileri, kamu görevlilerini tespit ederek yargılanmalarını sağlamak yerine, 10 Ekim’i anmak isteyenlere, 10 Ekim için adalet talep edenlere acımasızca saldırı emri vererek tarafını bir kez daha göstermiştir"