Vize krizinde 'ikinci tutuklama' yalanlandı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ikinci bir Amerikan konsolosluğu çalışanı hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı iddiasını yalanladı. ABD'nin dün gece Türkiye'ye vizeleri durdurmasının altında, ikinci bir konsolosluk çalışanı hakkında tutuklama kararı alınmasının yattığı öne sürülmüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'yle dün gece patlak veren vize krizinin yeni bir gözaltı kararından kaynaklandığı iddiası yalanlandı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD'nin İstanbul'daki konsolosluğunda yeni bir gözaltı kararı iddiası hakkında "Bizim bilgimiz dahilinde olan 2. bir tutuklama ya da gözaltı kararı bulunmuyor" dedi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un FETÖ bağlantısı gerekçesiyle tutuklanması sonrasında önce ABD Türkiye'ye vizeleri durdurmuş; Ankara da misilleme olarak aynı yönde karar almıştı.

Bu sabah ise ABD'nin vize hamlesinin, dün verilen ikinci bir tutuklama kararından kaynaklandığı öne sürülmüştü.

'KONSOLOSLUKTAN ÇIKMIYOR'

İddiaya göre dün sabah, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda Emniyet'le ilişkileri götüren bir isim için Başsavcılık tarafından verilen tutuklama kararı tebliğ edildi. Tutuklama kararı verilen kişinin de Türk vatandaşı olduğu ve eşinin FETÖ'nün çağrısından sonra Bank Asya'ya para yatırdığının saptandığı da iddia edildi. Dahası, gözaltı kararı verilen kişinin henüz yakalanmadığı ve konsolosluktan dışarıya çıkmadığı öne sürüldü. Adalet Bakanı Gül, işte bu iddiayı yalanladı. (Hürriyet)

Türkiye'den ABD'ye vize misillemesiTürkiye'den ABD'ye vize misillemesi