15 Temmuz savcısının FETÖ ile suçlanan kardeşine iade

'FETÖ' soruşturmalarını yürüten Başsavcı İrfan Fidan’ın 'FETÖ'den açığa alınan öğretmen kardeşi İlhan Fidan göreve iade edildi. İlhan Fidan’ın açığa alındığını ilk olarak tutuklu gazeteci Ahmet Şık yazmıştı. Öte yandan MEB’e bağlı yaklaşık 10 bin öğretmen ise açıkta...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan 'FETÖ/PDY' soruşturmalarını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın FETÖ üyeliği iddiasıyla açığa alınan kardeşi öğretmen İlhan Fidan, görevine iade edildi.  Tutuklu gazeteci Ahmet Şık  '15 Temmuz darbe kalkışmasıyla ilgili İstanbul’da yürütülen soruşturmaların başındaki isim olan Başsavcı İrfan Fidan’ın öğretmen kardeşi İlhan Fidan’ın da FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alındığını' ortaya çıkarmıştı.

AHMET ŞIK ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Ahmet Şık yaklaşık bir sene önce yaptığı haberde, Ordu’nun Fatsa'da 10 yıldan uzun süredir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan İlhan Fidan’ın, 'FETÖ ağabeyi' olduğu iddiasıyla açığa alındığını yazmıştı.  İlhan Fidan’ın çevresindeki öğretmenleri cemaatin sohbet toplantılarına götürmeye çalıştığı, Fatsa ve köylerindeki öğretmenlerden sorumlu “ağabeyi” konumunda olduğu belirtilmişti.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, bu süreçte soruşturması tamamlanan İlhan Fidan’ın görevine iade edildiği öğrenildi. Büyük Ata Ortaokulu yetkilileri de Fidan’ın görevine döndüğünü doğrularken, okulun sitesinde öğretmenler bölümünde adı yer aldı.