Orouba ve Halla Barakat cinayetinin şüphelisi tutuklandı

Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat'ı öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli mahkemeye çıkarıldı. Mahkemedeki ifadesinde cinayeti itiraf eden Ahmet Barakat, tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat cinayetinin şüphelisi Ahmet Barakat, tutuklandı. Barakat mahkemede, Orouba Barakat'tan para istediğini, vermeyince de cinayeti işlediğini söyledi.

Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve kızı Halla Barakat, 22 Eylül'de, Üsküdar'daki evlerinde ölü olarak bulundu. Orouba ve Halla Barakat'ın öldürüldüğü belirlendi. Cinayet şüphelisi olarak Barakatların akrabası Ahmet Barakat gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Ahmet Barakat, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Barakat, cinayeti işlediğini kabul etti. Barakat, evlenmek için Oroubba Barakat'tan telefonla para istediğini söyledi.

İlk başta olumlu cevap aldığını öne süren Barakat, İstanbul'a geldiğinde para konusunda olumlu cevap alamadığını, bunun üzerine mutfakta bulunan bıçakla önce Oroubba Barakat'ı, ardından olayı görüp bağıran Halla Barakat'ı da öldürdüğünü anlattı.

Ahmet Barakat, ifadesinin ardından mahkemece tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi. (İSTANBUL/DHA)

Barakat ailesi cinayetten önce tehdit edilmişBarakat ailesi cinayetten önce tehdit edilmiş

Suriyeli aktivist ve gazeteci kızı İstanbul'da öldürüldüSuriyeli aktivist ve gazeteci kızı İstanbul'da öldürüldü