Meclis'te 'domuz' tartışması: Kalplerini mi sökeceksiniz?

Meclis'ten çölyak hastalığını araştıran komisyonda 'tıbbi tedavilerde domuz jelatini' tartışıldı. AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan 'Alternatifleri tercih edelim' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çölyak hastalığını araştıran Meclis komisyonu çalışmalarını sürdürürken, 'domuz jelatini' tartışması yansıdı. AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye Ceritoğlu Kurt, tıbbi tedavilerde 'domuz jelatinin' kullanılmasına karşı çıktı. Kalp kapaklarında yüzde 90 domuz jelatini kullanıldığını söyleyen CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil "Şu anda kapakların yüzde 90’ı domuzdan yapılıyor. Ne yapacaksınız, kalplerinden sökecek misiniz?" diye sordu.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre, tutanaklara yansıyan görüşmeler şu şekilde;

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan: Yüzde 99’u Müslüman bir ülkede helal ve sağlıklı beslenmeyi sağlamamız lazım.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer: Bilim her inanç için aynıdır.

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye Ceritoğlu Kurt: Domuz jelatinini zaten tıp da istemiyor.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil: Şu anda kapakların yüzde 90’ı domuzdan yapılıyor. Ne yapacaksınız, kalplerinden sökecek misiniz?

Kurt: Kapsül olarak, ilaç olarak tıbben onu istemiyor.

İrgil: ‘İslam tıbbı’, ‘Hıristiyan tıbbı’, diye bir şey yok.

Tezcan: “Müslümanım ve domuz ürünleri içeren, haram gıdaları istemem” diyenlere de saygı göstermeliyiz.

İrgil: Elbette saygımız var ama glutenle alakası yok. Kemoterapide domuz jelatinli tabletler geldi. Hasta meme kanseri. Ne yapacaksınız?

Tezcan: Alternatifi tercih ederim.