AK Parti Sözcüsü Ünal: Cumhurbaşkanımız her şeyi elden geçiriyor

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa yönünden bir talep olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'de değişiklikler yapıldığını belirten Ünal, "Cumhurbaşkanımız, sahneye tekrar dönmesiyle birlikte her şeyi elden geçiriyor. Amaç 2019'a hazırlık" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa talebi olmadığını söyledi. Ünal, "Melih Bey'i Cumhurbaşkanımız çağırmadı. Melih Bey kendisine projeleri anlattı. Bir istifa talebi söz konusu değil" dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin Afyonkarahisar kampında gazetecilere açıklama yaptı. Melih Gökçek'in daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep ettiğini dile getiren Ünal, şunları söyledi:

"Melih Bey kendisine projeleri anlattı. Bir istifa talebi söz konusu değil. Ama bizim dört aydan beri ısrarla söylediğimiz bir şey var. Cumhurbaşkanımızın sahneye tekrar dönmesiyle birlikte her şeyi elden geçiriyor. Teşkilatları elden geçiriyor, belediyeleri, hükümeti elden geçiriyor. Yani bütün bu elden geçirmelerin amacı 2019'a hazırlık. Bu süreçte bizim herhangi bir il başkanının, herhangi bir belediye başkanının kendisini siyasi güvence altında görmesi söz konusu olamaz. Şunların istifası istenecek, bunların istenmeyecek diye bir şey söz konusu olamaz. Yerel yönetimlerin bu konudaki çalışmaları devam ediyor."

'GÖKÇEK ÖZELİNDE BU TARTIŞMANIN YAŞANMASI DOĞRU DEĞİL'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti'yi bir "dava partisi" olarak tanımladığını hatırlatan Ünal, "Cumhurbaşkanımız 'Biz bir ekip ruhu ile hareket ediyoruz. Biz de partinin değeri anlamı üstün ve kıymetlidir' dedi. Makamı alırken sorun çıkarmayanlar, makamı boşaltın denildiğinde niye sorun çıkarsınlar? Aslında her şey çok açık, bir süreç devam ediyor. Bu süreç içinde herhangi bir şey olduğunda ilk siz duyacaksınız. Melih Gökçek özelinde bu tartışmanın yaşanması doğru değil. Melih Bey ile görüşmenin içeriği projeler ve randevudur. Bunun dışına çıkılması söz konusu olmadı" diye konuştu. (AFYONKARAHİSAR/DHA)