Tutuklu gazetecilere darp

Tutuklu gazeteciler darp edildi. Avukat Tugay Bek, idare hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarsus Cezaevi’nde aralarında KHK ile kapatılan Dicle Medya Haber Ajansı (dihaber) muhabiri Erdoğan Alayumat ve Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanı Serkan Erdoğan’ın da bulunduğu tutukluların darp edildiği belirtildi. Avukat Tugay Bek, tutukluların yerlerde sürüklendiğini aktardı.

GAZETECİ ÇIRILÇIPLAK SOYULDU 

MA'ya konuşan Bek, müvekkillerinin kalmakta olduğu koğuşa 20-30 kadar gardiyanın giderek, ayakta ve tek sıra halinde sayım istediğini belirtti. Bek, devamında yaşananları şöyle aktardı: “Müvekkiller ise bu şekilde sayımın hukuki bir zorunluluk olmadığını ve cezaevi idaresinin tamamen keyfi bir dayatması olduğunu belirtmişlerdir. Tutukluların bu haklı itirazları karşısından kurum birinci ve ikinci müdürünün talimatı ile odada bulunan infaz koruma memurları tarafından müvekkiller ve diğer tutuklular tekme ve yumrukla yoğun bir şekilde darp edilmiştir. Müvekkil Erdoğan Alayumat ve tutuklu Zeki Çiçek koridor boyu sürüklenmiş ve yoğun bir şekilde darp edilerek ‘Süngerli Oda’ diye tabi edilen yere götürülmüştür. Müvekkil bu odaya bırakılırken zorla darp edilerek çırılçıplak soyulmuştur. Mesleği gazetecilik olan müvekkil Erdoğan Alayumat'ı infaz koruma memurları darp ederken ‘Gazeteci bunları da yaz’ diyerek alaylı bir tavır sergilemişler"

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU 

 

Avukat Bek, müvekkilleri Serkan Erdoğan, Erdoğan Alayumat, Mübarek Aksu, Hayrullah Turan, Zeki Çiçek, Mehmet Sekin, Şemsettin Koyun, Hadi Elçiçek, Serko Minkara, Özgür Özçelik, Özgür Kutlu, Taner Sala ve Mahfuz Çiçek adına Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına, “İşkence, kötü muamele, tehdit ve hakaret, görevi kötüye kullanmak”tan suç duyurusunda bulundu.