Meclis'te CHP'li vekiller ve kadınlara polis engeli

Müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısı hakkında görüşmelerde bulunmak üzere gelen Kadın Platformu üyelerinin Meclis'e girişine izin verilmedi. Bunun üzerine Meclis kapısında açıklama yapmak isteyen CHP milletvekilleri ve kadınlara polis engel oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meclis önünde açıklama yapmak isteyen CHP'li milletvekilleri ve Ankara Kadın Platformu üyelerine polis müdahale etti. Milletvekilleri ile polisler arasında arbede yaşandı.

Kadın Platformu üyeleri, müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarı hakkında milletvekilleriyle görüşmek için sabahın erken saatlerinde Meclis önüne geldi. Meclise girmek isteyen kadınların bir kısmı “yasaklı” oldukları gerekçe gösterilerek içeri alınmadı.

Kadınlar Meclise girebilmek için bekleyişlerini sürdürürken CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Ankara Kadın Platformu üyelerinin Meclise alınmama gerekçelerini öğrenmek için Meclisin Dikmen kapısına geldi. Milletvekilleri burada yaptıkları açıklama esnasında polis müdahalesiyle karşılaştı.

'HAKLARINI SAVUNMASINLAR DİYE KADINLARA YASAK'

CHP’li vekiller burada yaptıkları ortak açıklamada, “Kadın haklarını savunmayın diye Meclis’te kadınlara giriş yasağı konuldu. Biz gidip bu karara baktık. Meclis Başkanlığı medeni kanuna sahip çıkıyor diye kadınlara giriş yasağı koydu. Biz bunu kabul etmiyoruz. Medeni hakları elinden alınan bütün kadınlar Meclis'te olmalıdır. Meclisin bu kararını protesto ediyoruz. Bu anlayış yakında çok eşliliği de getirir. Biz kadınlarımıza ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

16 KADINA YASAK GELECEK

Meclis önünde yaşanan gerilimle ilgili konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, kadınlar Meclis'e sokulmayınca gerilim yaşandığını anlattı. Şeker'in verdiği bilgiye göre hafta başında CHP Ankara milletvekili Şenal Sarıhan ile Meclis'te müftülere nikah yetkisine karşı açıklama yapan kadınlara Meclis'e giriş yasağı getirildi. Bu kapsamda bugün Meclis'e girmek isteyen 16 kadın hakları savunucusu "yasaklı" denilerek içeri alınmak istenmedi. Edinilen bilgiye göre bugün açıklama yapan tüm kadınlar "yasaklı" listesine alınacak, Meclis ziyaretlerine izin verilmeyecek. (Kaynak: Hürriyet/Gerçek Gündem)