Ankara Barosu'ndan Mısırlıoğlu için yargıya çağrı

Ankara Barosu "Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" diyen Kadir Mısırlı oğlu için yargıya çağrıda bulundu. Baro, Mısırlıoğlu'na kamu davası açılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Barosu, Atatürk heykellerini kastederek, "Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" diyen Kadir Mısıroğlu için yargıya çağrı yaptı. Baro, Mısırlıoğlu, hakkında kamu davası açılmasını istedi.

Kadir Mısıroğlu, Türkiye'de şeriatın ilan edileceğini savunduğu bir video internette yayınlanmıştı. Mısırlıoğlu, videoda şunları söylüyor:

"Demokrasiye geçişten beri sapa sapa kötülük azalmakta iyilik çoğalmaktadır. İstediğimiz olmuş değildir. Yarı yoldayız. Nasıl buluğ çağına ermemiş çocuğa evlenmiyorsun diyemezsen hükümete de niye şeriat ilan etmiyorsun diyemezsin. Vakti var. Sizin nesliniz İslamın mutlak galebisini, küfrün mutlak yıkılışını, heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz."

Mısırlıoğlu'nun bu sözlerinin medyaya yansımasının ardından Ankara Barosu bir açıklama yaptı. Ankara Barosu Başkanlığı imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmeyi adeta meslek haline dönüştüren Kadir Mısıroğlu, Atatürk’e yönelik provokatif saldırıların arttığı bir dönemde yeniden sahneye çıktı.

Tarihçi olduğunu iddia eden Kadir Mısıroğlu’nun, bu kez Atatürk'ün heykellerini kastederek 'Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz' dediği bir görüntü kaydı sosyal medyada dolaşmaya başladı."

'GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ'

Mısırlıoğlu'nun sözlerinin suç içerdiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ederek Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ihlal etmiştir. Dahası halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş; Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesini çiğnemiştir. Söz konusu zat, bu cesareti, daha önce işlediği benzer suçların hesabının kendisinden sorulmamasından almaktadır."

Baronun açıklamasında şu çağrı yapıldı: "Ankara Barosu olarak, yargıyı bu rezalete son vermeye çağırıyoruz. Bu şahıs hakkında adli soruşturma başlatılmasını; kamu davası açılarak hak ettiği cezaya bir an önce çarptırılmasını talep ediyoruz. Bunu sağlayabilmek için gerekli tüm girişimlerde bulunacağımızı ve bu zat cezalandırılıncaya kadar sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun dikkatine sunuyoruz." (HABER MERKEZİ)