Berberoğlu hâkim karşısına çıktı

Berberoğlu, birleştirilen MİT TIR'ları davasında hakim karşısına çıktı. Duruşma ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maltepe Cezaevi'nde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, bugün hâkim karşısına çıktı.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, MİT TIR'ları görüntülerinin Cumhuriyet ve Aydınlık gazetelerinde yayınlanması davasıyla, gazeteciler Can Dündar, Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında 'silahlı terör örgütüne yardım etme' suçlamasıyla açılan davanın birleştirildiği davanın görülmesine bugün başlandı.

Duruşmada, Enis Berberoğlu'nun avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Reddi hakim talebi değerlendirilmek üzere üst mahkemeye gönderildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde izleyicilere kapalı olarak görülen ilk duruşmaya, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ve İstihbarat Şefi Orhan Ceyhun Bozkurt katıldı.

DURUŞMA 20 ARALIK'A ERTELENDİ

Berberoğlu'nun duruşmasını CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Gamze Akkuş İlgezdi, Barış Yarkadaş ve CHP PM üyesi Kadir Gökmen Öğüt takip etti.

Duruşma 20 Aralık'a ertelendi.

Berberoğlu, MİT TIR'arı haberi dolayısıyla açılan davada Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı davaya dahil edilmiş ve 25 yıla mahkum edilerek, temyiz süreci beklenmeden tutuklanmıştı.